PALEN'DEN İCRA KISKACI

493 bin TL’lik doğalgaz borcunu ödemeyen 365 doğalgaz abonesi icralık oldu.

11 Temmuz 2011 Pazartesi 21:45
PALEN'DEN İCRA KISKACI
Cem BAKIRCI

PALEN Doğal Gaz Dağıtım ve Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’ ne 493 bin TL’lik fatura borcunu ödemeyen 365 doğalgaz abonesi hakkında Erzurum Birinci ve İkinci İcra Müdürlüklerinde icra takibi başlatıldı.

İCRA TAKİBİ BAŞLATILDI
Erzurum’da 63 bin 200 abonesi bulunan ve bunun 58 bin 106’sının aktif kullanıcı olduğunu belirten Doğalgaz Dağıtım ve Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi
Müşteri Hizmetleri Müdürü Cem İlker Karaduman, özellikle 2010-2011 yılları arasında doğalgaz kullanan 365 doğalgaz abonesinden 439 bin TL’lik fatura alacağı bulunduğunu açıkladı.
Bu borç tahsilâtı içerisinde icra takibi yolu ile 186 aboneden 338 bin 728 TL’lik tahsilât yapıldığını ve 881 abone hakkında tahsil edilecek olan 154 Bin 512 TL alacaklı bulunduklarını kaydetti.

“İMAR PLANI OLMADAN DOĞALGAZ ÇEKEMİYORUZ”
Erzurum’da doğalgaz abonelerinin yüzde 87’lere kadar vardığını ifade eden Doğalgaz Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi Müşteri Hizmetleri Müdürü Cem İlker Karaduman, özellikle Aşağı ve Yukarı Sanayi mahallerinin bir bölümüne doğalgaz verilemediğini Mahallebaşı semtindeki doğalgaz abone hizmetinin tamamen giderildiğini belirtti. Karaduman,”Burada yapılan çalışmalarımızda özellikle altyapı çalışması olan bölgelerde belediyelerimizin kısa zaman dilimi içerisinde imar planı uygulamasının tamamlanmasını bekliyoruz.” dedi.

“DOĞALGAZ EKONOMİKTİR”
Doğalgaz Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi Müşteri Hizmetleri Müdürü Cem İlker Karaduman, doğalgaz kullanımının tüketicilerinin birinci sırada ekonomik olarak kullanıldığına dikkat çekerek,”Bütün bu temizlik, depolama, yakıt hazırlama ve kül atma maliyetleri göz önüne alınırsa, doğalgaz yakılmasının gerek yatırım, gerekse işletme maliyetlerinde önemli kazançlar sağladığı söylenebilir. Yapılan bir çalışmaya göre doğalgaz yakılması halinde sadece işletme giderlerinde fuel oile oranla yıllık tüketiminin yüzde 1'i mertebesinde bir tasarruf sağlanmaktadır. Kömür olması halinde bu kazanç çok daha yüksek olacaktır. Kazan verimlerindeki artışlar da dikkate alındığında doğalgazın diğer yakıtlara göre en az yüzde 10 mertebesinde ilave işletme ekonomisi sağladığı söylenebilir.” diye konuştu.

Editör

Anahtar Kelimeler:
PALENDEN İCRA KISKACI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.