‘ORGANİK NAZMİ’ DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Organik Gıda Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Ilıcalı, Almanya’da düzenlenen Dünya Organik Tarım Proje Yarışması’nda “Organik Tarımda Rastlantısal Hatalar için Algoritma Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi”nde 170 proje arasında dünya ikincisi oldu.

29 Eylül 2012 Cumartesi 10:04
‘ORGANİK NAZMİ’ DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

1990’lı yıllarda başladığı organik tarım uğraşısında bölgesel kalkınmayı esas alarak doğduğu toprakların tarım ve hayvancılıkla gelişeceğini sürekli gündeme getiren Organik Nazmi, 15 yıllık çalışmasının mevyesini nihayet aldı. Avrupa Birliği projeleriyle Erzurum’da tarım alanında yeni bir çığır açan Organik Gıda Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Ilıcalı, dünya ölçeğinde düzenlenen yarışmada ikinci oldu. “One World Award By Rapunzel” adlı Almanya’da düzenlenen Dünya Organik Tarım Proje Yarışması’na 170 proje katıldı. Beş kıtadan birçok tarım bilimcisi, çiftçi ve akademisyenlerin iştirak ettiği yarışmada Nazmi Ilıcalı, 168 proje adamını geride bıraktı. “Organik gıdalar ayrıcalıklı statüye sahiptir” diyerek “Organik Tarımda Rastlantısal Hatalar için Algoritma Stratejilerinin Geliştirilmesi” adlı önemli bir proje geliştiren Ilıcalı, Almanya’da Türkiye’nin gururu oldu. Yaşadığı gururu ekonomi servisimize paylaşan Ilıcalı, “Ülkemi dünyada tanıtmak benim için onurların en büyüğüydü. Dünya ikincisi olmak ülkem ve Erzurum için son derece önemliydi. Ilıca ilçesinde küçük bir kahvehanede başlayan organik tarım düşüncesinin bu noktalara gelmesi beni ziyadesiyle mutlu etti. O dönem organik kelimesine kimse rağbet etmezdi. Yaklaşık 15 yılı aşkın bir süredir gerçekleştirdiğimiz bu yoğun mesai sonrası Erzurum, bölgemiz ve Türkiye organik tarımı tanıdı, uyguladı, kazandı ve başardı. Bu başarı ekibimin başarısıdır, bu başarı Erzurum’un başarısıdır” dedi. Proje hakkında bilgi veren Ilıcalı, “Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Devlet Planlama Teşkilatı ve Organik Tahıl Üreticiler Birliği’nce desteklenen ‘Organik Tarımda Rastlantısal Hatalar için Algoritma Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi’nde çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda sürdürülebilirlik, izlenebilirlik ve gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik organik üretimin gerçekleştirilmesine katkı sağlanması, Türk organik tarımının gelişmesi, organik tarımla ilgili yasa ve yönetmeliklerine muhalefet amaçlanmıştır” diye konuştu. Almanya’nın Münih kentinde yapılan törende başta Yeşiller Partisi yetkilileri olmak üzere birçok bilim adamından büyük övgü aldığını hatırlatan Ilıcalı, Alman Tarım Bakanı ve dünya tarım bilimcilerini Erzurum’a davet ettiğini vurguladı. “En büyük hedefim Erzurum’daki gelir seviyesini tarım yoluyla arttırmak” diyen Nazmi Ilıcalı, 1950’lerde bölgede lider olan şehrin organik tarımla yeniden eski günlerine döneceğini sözlerine ekledi.

Editör

Son Güncelleme: 29.09.2012 13:27
Anahtar Kelimeler:
Nazmi Ilıcalı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.