MÜSİAD’IN GİRİŞİMCİ ADAYLARI BİLGİLENDİRİLDİ

Atatürk Üniversitesi Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Sadeler, MÜSİAD Erzurum Şubesi Gençlik Kurulu üyeleri ile bir araya gelerek, girişimcilik, yatırım projeleri hazırlanması ve hibe konularında bilgi verdi.

21 Aralık 2014 Pazar 14:03
MÜSİAD’IN GİRİŞİMCİ ADAYLARI BİLGİLENDİRİLDİ
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır, MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkanı Emrah Öztürk ve GENÇ MÜSİAD üyelerinin katıldığı programda Teknokent tarafından hazırlanan Girişimcilik Destekleme Programı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Recep Sadeler, başta Doğu Anadolu Bölgesi olmak üzere Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunacak şirketlerin kurulması gerektiğini söyledi. Sağlık, bilişim, turizm, hayvancılık, tarım, yenilenebilir enerji ve çevre teknolojileri gibi teknoloji alanları başta olmak üzere, Erzurum’da öne çıkan sektörlerde girişimciliğin artması, girişimcilik kültürünün gelişmesi, girişimlerin katma değer üreten, istihdam sağlayan, ihracat yapan kuruluşlara dönüşerek başta Erzurum olmak üzere bölgenin ve Türkiye’nin geleceğine yön vermesi hedeflendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Sadeler, “Girişimci Destekleme Programı olarak tanımladığımız bu program üç etaptan oluşmaktadır. İlk etapta projeler ‘Önkuluçka Programı’ diye adlandırdığımız henüz işletme kurmadan girişimci için hazırlık yapılan süreçle başlamaktadır. Daha sonra ikinci etapta yatırımcı girişimci buluşması sağlanarak alternatif yatırım desteklerinin arandığı ‘Proje Pazarı’ etkinliği gerçekleştirilecektir. Son olarak ta artık girişim desteği bulmuş, işletme kurmak için hazır hale gelmiş girişimcilerin “Kuluçka Programı” ile desteklendiği ücretsiz ofis ve eğitimlerle desteklenmeye devam ettiği üçüncü etap gerçekleştirilecektir.” dedi.

HEDEF: ÜLKE EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNMAK

Daha sonra ise ATA TTO İş Geliştirme Uzmanı Belin Güçlü tarafından sinevizyon eşliğinde proje hakkında detaylı bilgi verildi.

Başta Erzurum’un olmak üzere bölgede üretilen inovatif fikirlerin hayat bulacağını ifade eden Güçlü, söz konusu proje hakkında şu bilgileri verdi; “Hazırlanan iş planları yatırımcılar tarafından desteklenebilecek, oluşacak işbirlikleri ile inovatif ürünler veya hizmetler toplumun faydasına sunulabilecek. Proje sahipleri; kendilerini, iş fikirlerini yatırımcılara tanıtma imkanı bulabilecek. Yatırımcılar yeni alanlara yönelerek katma değer üretecek yeni girişimlerde bulunabilecek. Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda, ülke ekonomisine katkı sağlayacak, İhracat rakamlarını artırabilecek yeni iş alanlarının oluşması sağlanacak. Ülkemizi uluslararası pazarlarda temsil edecek markaların oluşmasına katkıda bulunacak.”

BAYIR, GENÇLERE DENEYİMLERİNİ AKTARDI

Daha sonra ise MÜSİAD Erzurum Şubesi Başkanı Taner Bayır’da geleceğin yatırımcı adaylarına seslenirken deneyimlerini paylaştı.

Genç iş adamı adaylarına; iş hayatına atılmaktan ve ‘batarım, iflas ederim’ gibi endişelere kapılmaktan asla korkmamalarını öneren Bayır, iş adamlarının, yatırımcıların sürekli kendilerini yenilemeleri ve içinde bulundukları sektörün gelişimini yakından takip etmeleri gerektiğini savundu. Bayır, gençlere iş hayatları ile ilgili bol bol hayal kurmalarını önerirken, “Çünkü hayalini kuramadığınız, hayalini düşünemediğiniz bir şeyde başarıyı yakalayamazsınız. Bir işe atılmak için önce o işin hayalini kuracaksınız ardından başarıya ulaşmak için planlı çalışma, pozitif düşünme ve başarıya odaklanacaksınız. Yaptığınız işin yan sektörlerini bileceksiniz. Her zaman gelişime açık olmalısınız. Sektörünüzle ilgili özellikle teknolojik gelişmeleri yakından takip etmelisiniz çünkü artık çağımız teknoloji çağı. Bunları yaparken de asla; ‘yanlış yaparım, batarım, iflas ederim’ gibi endişelere kapılmayın hep başarıya odaklanın” ifadelerini kullandı.

Program sonunda ise MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır ile GENÇ MÜSİAD Başkanı Emrah Öztürk tarafından Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Sadeler’e günün anısına bir plaket taktim edildi.

Editör

Son Güncelleme: 21.12.2014 14:04
Anahtar Kelimeler:
ErzurumMÜSİAD
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.