MÜSİAD’dan Türkiye ekonomisine yön verecek çalışma

Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği, kar odaklı ve üretimi besleyen faizsiz modelleri araştırarak, Türkiye’nin ekonomisine yön verecek faizsiz yeni bir model ortaya koymak için kolları sıvadı.

admin
admin
10 Haziran 2017 Cumartesi 19:22
MÜSİAD’dan Türkiye ekonomisine yön verecek çalışma

Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği Erzurum Başkanı Taner Bayır, kar odaklı ve üretimi besleyen faizsiz modellerin nasıl olabileceğinin çalışmasını yaparak yeni bir model ortaya koyacaklarını söyledi.

Kar odaklı ve üretimi besleyen faizsiz çözümlerin oluşturulması için çalışmalara başlanıldığını belirten Başkan Bayır, "Önümüzdeki süreçte yeni bir alternatif model ortaya koyacağız" dedi.

Bayır, Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneğinin milli ve yerli üretim modelini benimseyen üyelerden oluşan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, özellikle Anadolu'da sanayide ciddi boyutta üretim yaptıklarını söyledi. Mevcut ekonomik sistemin bütün piyasa aktörleri üzerinde 'faizsiz bir ekonomi mümkün değil' algısı oluşturduğunu söyledi.

Başkan Taner Bayır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Ancak biliyoruz ki faiz olmazsa olmaz bir koşul değil. Kendi firmam olarak da söyleyeyim; ilk 500 firmanın içindeyiz ama biz krediyle çalışmıyoruz. Faizle dönen bir ekonomide rant ekonomisi vardır. Faizin olduğu bir sistemde her zaman sömürü vardır. Faizsiz bir ekonomide ise kâr ekonomisi söz konusudur ve siz kâr odaklı işlem yapmak durumundasınızdır. Yani ranttan ziyade kârı hedefleyerek çalışmalısınız. Bu nedenle de kendinize bir öz kaynak ekonomisi tesis etmek durumundasınız."

Bayır, yerli otomobille alakalı TOBB'un yaptığı çalışmaya Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği olarak destek verileceğini belirterek, "Bu konuda altyapımız var. Bazı üyelerimiz elektrikli otomobil konusunda çalışmalar içinde. Spor otomobil konusunda üretim yapan üyelerimiz var" ifadelerini kullandı.

Bayır, bu konuda Otomotiv Sektör Kurulu'nun da çalışmaları olacağını sözlerine ekledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.