MÜSİAD ŞUBE BAŞKANI BEKMEZ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen tarafından Aziziye Belediye meclis üyeliğine aday gösterilen Erzurum MÜSİAD Şube Başkanı Hüseyin Bekmez görevinden istifa etti.

28 Mart 2014 Cuma 14:39
MÜSİAD ŞUBE BAŞKANI BEKMEZ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ
MÜSİAD Erzurum Şubesinde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Erzurum MÜSİAD Şube Başkanı Hüseyin Bekmez görevinden istifa ettiğini açıkladı. 14 aylık süreçte yaptığı faaliyetleri basın mensuplarıyla paylaşan Bekmez, “25 Ocak 2013 tarihinde yapılan olağanüstü kurulda Erzurum MÜSİAD şube başkanlığına seçilmiştim. Bu göreve seçildiğim zaman kendimize 3 hedef belirlemiştik. Belirlediğimiz hedefin en başında dönüşüm vardı. Dönüşümden şunu kastediyoruz. Şehrimizin ticari, teknik ve insani alt yapının geliştirilmesiydi. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için 14 ay içerisinde birçok faaliyette bulunduk. 1980 sonrası Erzurum’un gelişememesinin nedeni, Türkiye 80 sonrası dış ticaret hamlesi yaptı. Erzurum bu hamleden pay alamadı. Erzurum’un kalkınması için yapılması gereken en önemli şey ticaretin gelişmesidir. Erzurum’da bunla ilgili bir algı oluştu ama faaliyet yapılmadı. Erzurum sınır bölgesi olduğu için dış ticarette diğer şehirlerden daha fazla pay alması lazım. Ticaret kurallı bir şekilde işlerse, Erzurum’da yılda 4 milyar dolar ticaret yapar. Hükümetin 5 yılda yaptığı yatırımı biz 1 yılda yapabiliriz. Bu yüzden dış ticarete daha çok önem verilmesi gerekiyor.” dedi.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN GİZLİ KONUŞMALARININ SIZDIRILMASI ÇOK CİDDİ BİR SORUN”
Son zamanlarda gündemi karıştıran gizli konuşmalara değinen Bekmez, “Türkiye Cumhuriyeti’nin gizli konuşmalarının sızdırılması çok ciddi bir sorun. Bu devletin gizli konuşmalarına, sırlarına yapılan bir müdahaledir. Bunu yapanların kesinlikle cezalandırılması gerekiyor.” dedi.
Erzurum MÜSİAD şube başkanlığından istifa ettiğini açıklayan Bekmez, “Hiç hesapta olmayan bir durum gelişti. AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen tarafından Aziziye Belediye meclis üyeliğine aday gösterildim. Orada görev yapmam daha uygun olur. MÜSİAD, şube başkanlarını siyasi partiye üye olmasını hoş karşılamıyor. Bu yüzden istifa ettim. MÜSİAD’a üye olarak devam edeceğim.” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 28.03.2014 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.