MÜSİAD DOĞU’DAN İRAN’A İŞ KÖPRÜSÜ KURUYOR

MÜSİAD Erzurum Şubesi yönetimi, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosluğu’na nezaket ziyaretinde bulundu.

26 Şubat 2014 Çarşamba 12:12
MÜSİAD DOĞU’DAN İRAN’A İŞ KÖPRÜSÜ KURUYOR
Şube başkanı Dr. Hüseyin Bekmez ile Başkonsolos Rıza Kılıçhan, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki MÜSİAD üyesi iş adamları ile İranlı iş adamlarının önümüzdeki aylar içerisinde bir araya gelerek ikili iş görüşmeleri yapacağı bir program düzenlenmesine karar verdi.
MÜSİAD Erzurum Şubesi Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez ile İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, Erzurum ve İran arasındaki ticari konuları masaya yatırdı. Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez, yaklaşık 40-50 yıl öncesine kadar Erzurum ile İran arasındaki ticaretin Türkiye’nin dış ticaretinin büyük bir bölümünü oluşturduğuna dikkat çekerek, özellikle son yıllarda geriye düşen bu ticaretin yeniden eski canlılığına kavuşması için bir takım girişimlerin başlatılması gerektiğini söyledi. İran ile ticaretin arttırılması için gerekli çalışmaların başlatılması gerektiğini ve bunun içinde ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Dr. Bekmez, Başkonsolosluğu’nda organizasyon konusunda destek vermesi ile Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki MÜSİAD üyesi iş adamları ile İranlı iş adamlarını bir araya getirip ticari görüşmelerde bulunmalarını sağlamak istediklerini belirtti.
Bunun üzerine İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan’da en büyük arzusunun Türkiye ile İran arasındaki ticaretin artarak gelişmesi olduğunu söyledi.
Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki iş adamların İran’a davet eden Başkonsolos Kılıçhan, “Yeter ki iki ülke arasındaki ticaret artsın. Biz bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız. Sizler organizasyonu yapın ve bizden de yapmamız gereken ne ise isteyin hemen yapalım. Ben Erzurum'la İran arasındaki ticaretin artmasını canı gönülden istiyorum. Bunun içinde üzerimize düşen görev neyse yapmaya hazırız.” dedi.
Kılıçhan, MÜSİAD’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bu konuda beklentilerinin de büyük olduğunu sözlerine ekledi. Taraflar, önümüzdeki günlerde altyapı çalışmalarını tamamlayarak, iş adamlarını bir araya getirecek program öncesi tekrar bir araya gelmeye de karar verdiler.

Editör

Son Güncelleme: 26.02.2014 12:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.