MÜSİAD BAYIR’LA YOLUNA DEVAM EDİYOR

İşadamı Taner Bayır’ın MÜSİAD Erzurum Şubesi Başkanı seçildiği genel kurulda konuşan Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu; yatırımlar yapılmadan, yatırımların alternatifi olacak sermaye sektörünün veya finansal sektörün büyüdüğünü söyledi.

25 Ocak 2015 Pazar 09:00
MÜSİAD BAYIR’LA YOLUNA DEVAM EDİYOR
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi’nin yapılan  10. Olağan Genel Kurulu’nda Taner Bayır başkanlığa getirildi.  
Divan Başkanlığını MÜSİAD  Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Öztürk’ün yaptığı genel kurula  AK Parti Erzurum Milletvekilleri Cengiz Yavilioğlu, Fazilet Çadcı Çığlık, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muammer Yaylalı’nın yanı sıra çok sayıda bürokrat, siyasetçi ve iş adamı katıldı. MÜSİAD Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkerim Kavaz’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan 10. Olağan Genel Kurul’un açılışında konuşan Necmettin Öztürk, ekonomide büyüyen ülkeler içerisinde Türkiye 'nin rolünün büyük olduğunu söyledi. Öztürk, "En büyük sorumluluğu ve yükümlüğü biz sanayici ve yatırımcılar olarak kendimiz üstlenmekteyiz. MÜSİAD Genel Merkezi olarak Türkiye genelinde bir süre önce iş dünyasında yaptırdığımız anket sonucu hazırladığımız ekonomi raporuna göre Türkiye'nin büyüme oranı da belli oldu. Bu yılı, yüzde 4 bir büyümeyle Türkiye kapatmış durumda. 2015-2016 yılının öngörüleri aynı değerde göstermekte. Ekonomide büyüyen ülkeler içerisinde Türkiye'nin rolü de büyüktür. En büyük sorumluluğu ve yükümlüğü biz sanayici ve yatırımcılar olarak kendimiz üstlenmekteyiz" diye konuştu.
Öztürk, asıl önemli olan konulardan birinin de Türkiye'nin dışarıya yapmış olacağı ihracat olduğunu dikkat çekerek, "Biz ihracatımıza baktığımız zaman tamamen hizmete ve sanayiye yönelik bir ihracatımız var. Bunu sayın Başbakanımıza arz ettiğimiz gibi yatırımları daha büyüyerek, yatırımcıya daha yakın bir şekilde yaklaşarak yapılacağını arz ettik. Yatırımcılara arsa ve diğer şeyleri sağlanması durumunda hedeflenen rakamları çok rahat yakalarız. Hükümetin yeni açıklamış olduğu bu paketle yeni dönemdeki hızlı büyümenin artacağını biz arz ediyoruz." Dedi. 
YAVİLİOĞLU: SERMAYE SEKTÖRÜ BÜYÜYOR
Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve  AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu da yatırımlar yapılmadan, yatırımların alternatifi olacak sermaye sektörünün veya finansal sektörün büyüdüğünü ya da büyüyeceğini ifade etti.
Gayrisafi Milli Hasıla içerisindeki finansal sektörün payına bakıldığı zaman reel sektörün çok ötesinde bir karlılığı olduğunu belirten Yavilioğlu, "Bunun nedenleri çok önemli. Onun için sayın Cumhurbaşkanımızın faiz üzerinden Merkez Bankası ile yapmış olduğu o diyaloglarda faiz oranlarının düşürülmesi, faiz oranlarının düşürülmesiyle birlikte yatırım ve istihdamın artırılması kavgası bundan kaynaklanıyor" dedi.
ÇIĞLIK: TÜRKİYENİN EKONOMİDEKİ İSTİKRARI İLGİ ODAĞI OLDU
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık ise İsviçre'nin Davos kasabasındaki  Dünya Ekonomik Forumu toplantısında hem Türkiye'de hem bütün dünyada ekonomiyi konuştuklarını vurguladı.
Söz konusu toplantıda Türkiye'nin istikrarlı gidişatının herkesin ilgi odağı haline geldiğine değinen Çığlık, bu büyümeye iş adamlarının katkısının büyük olduğunu belirtti.
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muammer Yaylalı da genel kurulda kısa bir konuşma yaparak, Türkiye’nin son zamanlardaki ekonomide emin adımlarla ilerlediğine dikkat çekerek, ekonomide olduğu gibi bilimde ve eğitimde de bu ilerlemenin görüldüğünü ifade etti. 
BAYIR: MÜSİAD 1 MİLYON 600 BİN İSTİHDAM SAĞLIYOR
Olağan genel kurula tek aday olarak katılan ve yeniden MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı seçilen Taner Bayır da MÜSİAD olarak 10 yıldır Erzurum'da faaliyet gösterdiklerini belirterek, dernek çatısı altında toplanan iş adamlarına öz güven, vizyon, yeni pazarlar kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.
MÜSİAD'ın yurt genelinde 11 binin üzerinde üyesi olduğunu, 45 bine yakıt işletmeyi temsil ettiğinin altını çizen Bayır, "MÜSİAD, yaklaşık bir milyon 600 bin istihdam sağlayan, yurtiçinde 85 irtibat noktası bulunan üyelerin sorunlarını, görüş ve önerilerini, kamu kurum ve kuruluşlara yerinde ileten, 63 farklı ülkede toplam 159 noktada hizmet veriyor" dedi.
Başkan Bayır konuşmasına şöyle devam etti; “ Genelde bir sivil toplum örgütü, ancak özelde ise işadamları derneği olan MÜSİAD, tüm faaliyetlerinin temelinde yüksek ahlak ve erdemli işadamı yetiştirmeyi ön planda tutmayı amaçlamaktadır. Üyesi olmaktan onur duyduğumuz MÜSİAD, adeta ülkemizin gerçek bir fotoğrafıdır. Biz, belirli bir grubu ya da bir zümreyi değil, milletimizin çoğunluğunu temsil ediyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi ‘’Üyelerimizin büyümesi demek MÜSİAD’ın büyümesi demektir. MÜSİAD’ın büyümesi de Türkiye’nin büyümesi demektir.  Yurt genelinde 11.000'i aşan üyesi ile MÜSİAD; 45.000’e yakın işletmeyi temsil eden ve yaklaşık 1.600.000 kişiye istihdam sağlayan,  yurt içinde 85 irtibat noktası bulunan, üyelerinin sorunlarını, görüş ve önerilerini kamu kurum ve kuruluşlarına yerinde ileten, yurt dışında 5 aktif temsilci ile birlikte 63 farklı ülkede olmak üzere toplamda 159 nokta ile hizmet veren MÜSİAD, kamu yararına faaliyet gösteren Türkiye ve Dünyanın en güçlü Sivil Toplum Kuruluşlarından birisidir. MÜSİAD Üyeleri’yle yapılan ankete katılan üyelerimizin çoğunluğunun; Türkiye’nin iç ve dış satışlar, yatırımlar ve istihdam konularında 2014 yılını, bir önceki yıla göre daha iyi değerlendirdiğini, 2015 yılının da 2014 yılına göre daha iyi geçeceği beklentisi içerisinde olduğunu görmekteyiz. Bu nedenle de biz de bu hizmet yolunda aldığımız bayrağı sizlerle birlikte, omuz omuza geleceğe ümitle emin adımlarla taşıdığımıza inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bizleri yalnız bırakmayıp genel kurulumuzu onurlandırdığınızdan dolayı hepinize en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Editör

Son Güncelleme: 25.01.2015 09:01
Anahtar Kelimeler:
ErzurumMÜSİADTaner Bayır
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.