Masalımsı günler!

Tekin Dursun’un başkanlığındaki Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonu, masal gibi bir tanıtım organizasyonu ile alkışı hakettiler...

admin
admin
21 Nisan 2019 Pazar 10:31
Masalımsı günler!

Vedat REFAYELİ...

Kocaeli’de ki Erzurum Tanıtım günleri herkese ‘’Böyle olur tanıtım günleri’’ dedirtti ve masal bigi geçen o 4 gün herkese az geldi..

Açıkçası onca ilde Erzurum Tanıtım Günleri’ne gitmiş biri olarak Kocaeli’deki programın da normal, sıradan bir program olacağını sanıyordum. Yanıldığımı, öncekilerden çok daha farklı bir program ile karşılaştığımı daha ilk günde, ilk saatte, ilk dakikada, ilk saniyede anladım.

Bir defa Kocaeli’deki Erzurum Tanıtım Günleri’nin güzel geçmesindeki en önemli ayrıntı, fuar alanının inanılmaz güzel oluşu. Hem geniş, hem ferahtı. Park diye bir problem yoktu ve herşeyden önce şehir merkezine çok yakındı. Şehrin büyük bir bölümünde bilbordlar da ekinliğin başarılı geçmesinde en büyük artıydı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de yapacağını yapmış, en az Erzurumlu programın yöneticileri kadar işin içinde olmuş. Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyon Başkanı güzel insan Tekin Dursun’un bir dediğini iki etmemiş ve son güne son dakikaya kadar Büyükşehir Belediyesi her daim organizasyon komitesinin yanında yeralmış. Temizliğinden güvenliğine kadar çok özen verilen bir organizayon olması sebebiyle bende iz bırakan bir etkinlik oldu Kocaeli’de ki bu program.

***

O kadar güzel işlere imza atıldı ki açıkçası nereden başlayacağımı da bilmiyorum. Bir defa şehrin merkez ilçelerinden Körfez’de güzel bir binası var Kocaeli’deki Erzurumluların ve içini de gezdik, on numara 5 yıldız olmuş. Tabi böylesine güzel bir binanın yapımında en büyük katkıyı da başkanın bizzat kendisi yapmış. Güzel de bir bina açılışı oldu. Cağ kebap ve kadayıf dolması ikramı da yerindeydi.

Körfez Belediye Başkanı ve Kocaeli Milletvekilinin de binanın açılışına katılmaları, Erzurum’u ve Erzurumluları metheden konuşma yapması, buradaki yöneticilerin siyasiler ile de son derece güzel ilişkiler kurması ve derneğin faaliyetlerinin bundan böyle daha sıklıkla yapılacağının göstergesiydi ve bunu da anlamlı bulduğumu söylemeliyim.

Aralarında Fuat Çerkezoğlu, Nuri Çırağı gibi tanınmış halk ozanlarının da bulunduğu çok sayıda aşığı da biraraya getirmesi, Kocaelili yöneticilerin başka bir artısıydı. Aysun Gültekin, Özcan Töre, Nurullah Akçayır, Selami Durmuşve Mustafa Yıldızdoğan da program yapan, çağrılan doğru isimlerdi.

Adavapuru Şakir’i de programın sunucusu olarak kutlayayım. Sevgili kardeşime çok sevdiği bu işinde balarılar diliyorum. Tabi Bilal Tavlak ve Oktay Parlar da hoş sunumları ile izleyenlerde ayrı bir tat veren isimler oldular.

Kültür Bakanlığı Devlet sanatçısı eşi ile İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun’un da yıldızlaştığı bu etkinliklerde özellikle kendisinin başka birine devrettiği şov programı da Kocaeli’de yaşayan Erzurumlular için güzel anlar oldu. Kurumların yanında özel firmaların da stantların yeraldığı Tanıtım Günleri’nde en çok uğranılan yer de Erzurum Evleri oldu.

Fuar alanına gelen herkes illa ki burada bir dinlendi, çay-kahve içti. Ufuk Demir, ‘’4 gün değil 44 gün sürseydi bıkmazdım’’ dediği buradaki etkinlikler esnasında işyeri sahibi olmasına rağmen kendi bardak yıkadı, kendi çay servisi yaptı. Bir başka dikkat çeken gelişme de 650 kiloluk dev cağ kebabı ve ilk defa bir tanıtım günlerinde bu kadar çok cağ kebap satışıydı..

***

Ufuk Demir’in de dediği gibi bitmesini istemediğimi bir programdı Kocaeli programı ve şahsen ben kendi adıma başta organizasyonu gerçekleştiren başkan olmak üzere her yöneticiye tek tek teşekkür ettim, ellerini sıktım, başarı diledim. Ve onlara da dedim.

Ankara başta olmak üzere İstanbul, Bursa’da filan Erzurum Tanıtım Günleri yapanlar bu işi Kocaeli’deki yöneticilere bıraksınlar. Bu onların işi. Onca işlerine rağmen bir dakika bile fuar alanından ayrılmayan, en küçük detayı bile atlamayan Kocaeli’deki dernek yöneticileridir asıl plaket, madalyayı hakedenler.

Rutinin dışında bir organizasyon gerçekleştiren Kocaelili idarecilerin bu organizasyon için tam 3 ay uğraş verdiklerini de öğrendiğimde onlara hayranlığım bir kat daha arttı.

***

Açıkçası Allah nasip ederse ben önümüzdeki yıl Kocaeli’de yapılacak bir tanıtım günlerine davetli olsam da olmasam da gidecek ve o güzelliği bir kez daha yaşayacağım...

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.