MAHALLEBAŞI ŞEHRİN ÖNEMLİ BİR KISMIDIR BURADA YAŞANAN OLUMSUZLUKLAR BÜTÜN ŞEHRE SİRAYET EDER

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında yapılan 2014 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında yıl içerisinde hayata geçirilen projeler değerlendirildi.

16 Ekim 2014 Perşembe 13:00
MAHALLEBAŞI ŞEHRİN ÖNEMLİ BİR KISMIDIR BURADA YAŞANAN OLUMSUZLUKLAR BÜTÜN ŞEHRE SİRAYET EDER
Erzurum Valiliği Toplantı salonunda düzenlenen 2014 Yılının son İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, yılda 4 defa yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantılarının dördüncüsü olan Ekim ayı toplantısı hayırlı olması dileğiyle toplantıyı açtı. Vali Altıparmak,”İl düzeyinde yatırımların ve sek törel gelişmelerin değerlendirildiği, sorunların ve çözüm önerilerinin ele alınarak bu hususlarda kuruluşlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlandığı, İl Koordinasyon Kurulu toplantıları büyük önem arz etmektedir. Eylül ayı itibariyle yatırımcıları kamu kurum ve kuruluşlarımızın valiliğimize vermiş oldukları yatırım izleme cetvellerine göre ilimizdeki yatırımlarımızı şöyle özetlemek gerekiyor. Toplam proje sayımız 535, proje tutarımız toplam 5 milyar 872 milyon 472 bin, program yılı ödeneği 580 milyon 740 bin, gelen ödenek tutarı 727 milyon 779 bin, toplam harcama tutarı ise 511 milyon 547 bin TL oldu. İnşaat mevsiminin hızlandığı Temmuz, Eylül aylarının bir önceki döneme göre nakli harcama oranımız yüzde 37’den yüzde 70’e ulaşmış durumdadır. 535 işten 76’sı tamamen bitmiş, 385’i devam ediyorken 74’üne başlanmamıştır. Bu sene özellikle özel idarelerin kapatılması nisan itibariyle tamamen kapatıldı ve büyükşehir belediyemize devrettik. İlçelerdeki birçok hizmet ilçelere devredildi. Aynı zamanda özel idareler kapatılınca birliklerde kapatılmış oldu. Dolayısıyla burada birçok hizmet birlikler vasıtasıyla çok daha hızlı görülebiliyordu. Hangi anlamda görülüyordu. Onların ihale sistemleri farklı olduğu için bazen idarenin yaptığı işleri onlara aktararak kaymakam arkadaşlarımıza ihale yaptırabiliyordu. Ancak o imkan ve ihaleler kalmadığı için yatırım izleme kurumumuz başkanlığını yeniden teşkilatlandırılması anlamında biraz zamana ihtiyacımız oldu. Bundan dolayı yatırımlarda gecikmeler yaşandı. Ancak son dönemde hızlı bir örgütlenmeyle ihaleleri tamamlama imkanımız oldu. Son dönemde özellikle bu çalışmalar biraz daha hız kazanarak tamamlanmaya başladı.

BÖLGEDE İŞ YAPMA HIZININ BİRAZ DAHA YÜKSELTİLMESİ GEREKİYOR

Erzurum’da yaz dönemi özellikle uzun geçtiğini ve hala inşaat döneminin devam ettiğini ifade eden Vali Ahmet Altıparmak, bu dönemi geçmiş yıllara göre mukayese edildiği durumunda çok büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Altıparmak “Geçen sene kış erken geldiği için çalışma şartları zorlaşmıştı. Bu her sene böyle olacağı anlamına gelmez. Kış demek inşaatların yapılamaması demektir. Sizlerden özel olarak ricam şu personeli biraz daha zorlayın. Kış geldi artık bu zamandan sonra iş yapılmaz havasından çıkarın Nisan başı itibariyle ihaleleri bitmiş kazmayı vurabilecek hale gelmemiz lazım. Bu sen sakin ve yavaş işleyiş oldu. Halbuki biraz daha asılmamız gerekiyor. Bundan sonra yatırımları biraz daha hızlı takip edelim. Bölgede iş yapma anlamında hızın biraz daha yükseltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yapılacak işlerde özellikle birimlerin yaptıkları toplantılara ilgi gösterelim. Her toplantı sizin zihin katmanlarınızda yeni bir yer açacak.” şeklinde konuştu.

MAHALLEBAŞI ŞEHRİN ÖNEMLİ BİR KISMIDIR BURADA YAŞANAN OLUMSUZLUKLAR BÜTÜN ŞEHRE SİRAYET EDER

“ Mahallebaşı, sosyoekonomik dönüşüm projesinde kendinize özgü kendi biriminizin yetkisi ve kapasitesi çerçevesinde ne yapabileceğinizi biraz daha iyi düşünün. Çünkü Mahallebaşı şehrin önemli bir kısmıdır. Bu bölgede yaşanan olumsuzluklar her bölgeye ve bütün şehre sirayet eder. Belediyeler tarafından oradaki metruk binalar yıkıldı. Büyükşehir belediyemizin orayla yakinen ilgileniyor. Büyükşehir belediyemiz tarafından bir yer verildiği takdirde Emniyet müdürlüğümüzü oraya taşımak gibi bir niyetimiz var. Bütün bunlar gerçekleşmesi durumunda bütün hizmetler oraya ulaştığı zaman inanın orası şehrin en önemli yerlerinden birisi haline gelir.”

Toplam değeri 5 milyar 872 milyon 472 bin TL olan 535 projenin değerlendirildiği toplantıda ilgili kurum müdürleri Vali Ahmet Altıparmak’a brifing vererek toplantı devam etti.

Editör

Son Güncelleme: 16.10.2014 13:01
Anahtar Kelimeler:
ErzurumMahallebaşı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ruhi taşlıçay 2014-10-16 14:23:04

sayın valim hiç geç kalmadan yapılmalı erz en eski tarihi dokusu olan semtidir sahip çıkılmalıdır.