LÜTFÜ YÜCELİK EN ETKİN İŞADAMLARI LİSTESİNDE

Ekonomist Dergisi’nin yaptığı dev araştırmanın sonuçları açıklandı. ETSO ve Aşkale Çimento Başkanı Lütfü Yücelik “Anadolu’nun En Etkin İşadamları” Listesinde Erzurum’un yüzünü güldürdü.

28 Nisan 2015 Salı 09:37
LÜTFÜ YÜCELİK EN ETKİN İŞADAMLARI LİSTESİNDE
Ekonomist Dergisi’nin yaptığı dev araştırmanın sonuçları açıklandı. ETSO ve Aşkale Çimento Başkanı Lütfü Yücelik “Anadolu’nun En Etkin İşadamları” Listesinde Erzurum’un yüzünü güldürdü. 

Ekonomist Dergisi, “Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı” araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Listeye Doğu Anadolu Bölgesi’nden giren tek isim Lütfü Yücelik oldu. Anadolu’nun en etkin iş insanları için Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce ismin belirlendiğini belirten Dergi, 50 kişinin yer aldığı nihai listenin ise araştırma jürisinin titiz çalışmaları sonucunda oluşturulduğunu vurguladı. Ekonomist Dergisi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, araştırmanın İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük metropollerin dışında kalan 78 ile yönelik yapıldığını bildirdi. Araştırmada, 50 etkili iş insanının, kentlerine, bölgelerine ve sektörlerine yön veren, illerin ekonomisine katkı sunan, istihdam sağlayan, yüksek düzeyde vergi ödeyen, sosyal yönleri güçlü insanlar arasından seçildiği kaydedildi.

“BİR BAŞARIYA ÖNDERLİK ETTİ”

Geçtiğimiz yıl yapılan , “Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı” araştırması listesinin 43. sırasında yer alan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı ve Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, 2015 yılında açıklanan listede 39. sıraya yükseldi. Dergi yaptığı açıklamada Lütfü Yücelik’in bir başarıya önderlik ettiği ifade edilerek, “Anadolu’nun en büyük başarı öykülerinden birine Erzurum Aşkale’de imza attı. İmza sahiplerinin başında ilk günden bu itibaren Lütfü Yücelik bulundu. İşadamı Lütfü Yücelik, Erzurum’da yerel girişimcileri bir araya getirdi ve özelleştirme kapsamındaki Aşkale Çimento’nun alınmasını sağladı. Aynı zamanda 1992’dan ber, ETSO başkanlığını yürüten Yücelik, Aşkale Çimento’daki hamleleri ile adeta Doğu’dan Batı’ya uzanan bir yatırım köprüsü kurdu. Şirket İSO-500 listesinde 2014’te 163’üncü sırada yer aldı.” denildi.

“BU BAŞARIYI HEPİMİZ PAYLAŞIYORUZ”

Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, yakalanan başarıda katkısı olan herkese teşekkür ederek “Ortada bir başarı varsa sadece şahsıma ait değildir. Bize göre başarının en temel etkeni; her zaman uygun hedeflere yönelik zorlu çalışmalar olmuştur. Hedeflerini doğru belirlemeyen, bu hedeflere ulaşmak için zorlukları göze alamayan kişi, kurum ve devletlerin başarılı olmaları mümkün değildir. Aşkale Çimento’nun; çeyrek asra yaklaşan ve özelleştirmeyle birlikte yakaladığı başarıları bu mantık içinde değerlendirmek doğru olur sanırım. 23 yıllık mücadelemizin sonunda gördük ki, hedefe ulaşmak için dikkate almamız gereken en önemli faktör planlı çalışmaktır. Tek bir plan dahilinde tüm çabaların birleştirilmesi halinde, hedefin hiç de hayal olmadığını gördük. Planlı çalışma esas itibariyle; bulunduğunuz bölgenin, ülkenin, coğrafyanın velhasıl dünyanın gerçeklerini anlamak, o gerçeklere göre hareket etmekle tarif edilebilir.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 28.04.2015 09:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.