LOJİSTİK KÖY 2013 SONUNA BİTECEK

Erzurum Palandöken Lojistik Köyü’nün fiziki yapılandırmasının 2013 yılı sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

25 Ocak 2013 Cuma 08:57
LOJİSTİK KÖY 2013 SONUNA BİTECEK
TCDDY 4. Bölge Yük Müdürlüğü Baş Kontrolörü Abdulkadir Taş, toplam 330 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak olan Palandöken Lojistik Köy’ün yapımının hükümetin 2023 hedefleri doğrultusunda daha da hızlandırıldığını söyledi. Bu nedenle lojistik köyün 2013 yılı sonuna kadar 12 bin metrekarelik kapalı alanının tamamlanması için büyük gayret gösterildiğini vurguladı TCDD 4. Bölge Yük Müdürlüğü mühendislerinden Erdal Savaş ve Erzurum Palandöken Lojistik Köy Müdürü Sebahattin Demir ile birlikte MÜSİAD Erzurum Şubesi’ni ziyaret ederek Şube Başkanı Abdullah Mustafa Güvenli ve Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin Bekmez’i ziyaret etti. Taş, lojistik köyün Erzurum’a kazandırılmasında MÜSİAD’ın büyük gayretleri olduğunu hatırlatarak bu desteğin bundan sonrada devam etmesini istedi. Taş, özellikle Erzurum esnafının toplu yük taşımacılığında demiryollarını tercih etmesi konusunda Güvenli’den destek beklediğini vurguladı.

4. LOJİSTİK KÖY ERZURUM’A KURULUYOR

Lojistik Köy’ün 12 bin metrekarelik kapalı bir alanı olacağına dikkat çeken Taş, bu alanın 2013 yılı sonuna kadar tamamlanmasını ümit ettiklerini ifade etti.

Türkiye’de sadece Ankara, Halkalı ve Samsun’da lojistik köy bulunduğunu hatırlatan Baş kontrolör Abdulkadir Taş, 4. Lojistik köyün ise Erzurum’a kurulacağını belirtti. Lojistik köylerin bulundukları çevrenin ekonomik kalkınmasına önemli katkıda bulunduğuna işaret eden Taş, “Bundan 15 yıl önce Samsun’a gittiğimizde nefes alamıyorduk ama lojistik merkez açıldıktan sonra Samsun bayağı güzelleşti gelişti. Erzurum’unda lojistik merkezle birlikte kısa sürede kalkınacağına ve gelişeceğine inanıyorum” dedi.

GÜVENLİ: LOJİSTİK KÖY EKSİKSİZ YAPILMALI

MÜSİAD Erzurum şube Başkanı Abdullah Mustafa Güvenli ise 300 kilometre mesafede 4 ülke ile komşu olan Erzurum’un bölgenin en stratejik ili olduğuna işaret etti.

Bu nedenle de Erzurum’a kurulan lojistik köyün eksiksiz olarak yapılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Güvenli, “Lojistik köyün tamamlanması halinde Türkiye’nin dört bir yanına Erzurum’dan sevkiyat yapılacak. Belki de Organize Sanayi Bölgesi’ndeki esnaf deposunu kapatıp tamamen lojistik köye geçecektir. Bunun için lojistik köy ne kadar kapasiteli olursa o kadar da işlevi geniş ve hareketli olacaktır. Bunun içinde biz elimizden geleni yapacağız. Lojistik köyün Erzurum’a kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca sizlerin de böyle yakından ilgilenmesi ümitlerimizi daha da artırıyor. İnşallah kısa sürede tamamlanarak Erzurum ekonomisinin canlanmasına katkıda bulunur” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 25.01.2013 08:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.