Kurban pazarlarında yoğunluk arttı

Türkiye'nin hayvancılık merkezi Erzurum'daki pazarlarda Kurban Bayramı yoğunluğu yaşanıyor.

admin
admin
13 Temmuz 2021 Salı 06:56
Kurban pazarlarında yoğunluk arttı

Türkiye'de hayvancılığın yoğun şekilde yapıldığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan pazarlarındaki kurbanlık satışı hareketliliği arttı.

Sıkı pazarlıklar sonucu besici ile alıcılar bazı hayvanların satışı konusunda anlaşırken bazılarında ise pazarlıklar sonuçsuz kalıyor. Renkli görüntülerin oluştuğu pazarda özellikle ağırlığı 500 kilo ile 1 ton ve üzeri hayvanlar ilgi görüyor.

Besiciler tarafından, her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da ağırlıkları 1 ton ve üzerindeki büyükbaş hayvanlar ikinci el otomobil fiyatına satışa çıkarıldı.

"PAŞA" VE "KRAL" PAZARIN GÖZDESİ

Erzurum'da ağırlıkları yaklaşık bir ton ve bir ton 200 kilo olan "Paşa" ve "Kral" ismi verilen büyükbaş kurbanlıklar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Doğu Anadolu Canlı Havyan Pazarı'nda en çok dikkati çeken kurbanlıklar oldu.

Her biri için 28 ila 35 bin lira satış bedeli belirlenen kurbanlıkları gören vatandaşlar da bu hayvanların fotoğrafını çekti.

Erzurum'daki besicilerden Mehmet Teymüroğlu, AA muhabirine, hayvan piyasasında fiyatların yüksek, işlerinin de iyi olduğunu belirterek, ellerinde hayvan kalmadığını söyledi.

Cevdet Sevim de bir ton 100 kilogramlık "paşa" adını verdikleri büyükbaş tosuna 29 bin lira istediklerini söyledi.

Pazarın paşasının bir araba parası kadar olduğunu ifade eden Sevim, işlerin çok iyi gittiğini belirtti.

Arep Ak da yaklaşık bir ton olan "Ağa" adına verdikleri hayvanı 26 bin liraya sattıklarını, şu anda pazarda işlerin iyi olduğunu, böyle giderse de pazarı mutlu kapatacaklarını söyledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.