KUDAKA, KALKINMA AJANSLARINI ERZURUM’DA AĞIRLAYACAK

KUDAKA Ekim Ayında AB desteği ile Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajanslarını Erzurum’da ağırlayacak.

14 Eylül 2013 Cumartesi 13:15
KUDAKA, KALKINMA AJANSLARINI ERZURUM’DA AĞIRLAYACAK
21-25 Ekim tarihlerinde tüm üyelerin katılımıyla KUDAKA koordinasyonunda Erzurum’da gerçekleşecek Genel kurul toplantısında katılımcılar planlama tecrübeleri, girişimcilik politikaları vb. oturumlar ile paylaşımlarda bulunacak. 

Türkiye, Makedonya, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Arnavutluk ve Hırvatistan’da faaliyet gösteren Kalkınma Ajanslarından yaklaşık 50 temsilcinin katılımıyla Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Genel Kurul toplantısı 21-25 Ekim 2013 tarihlerinde Erzurum’da gerçekleşecek. KUDAKA tarafından söz konusu toplantının finansmanı için Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına proje başvurusunda bulunulduğu, SEENORDA Değerlendirme Toplantısı (Evaluation Meeting of SEENORDA) başlıklı KUDAKA projesinin destek almaya hak kazandığı bildirildi.

SEENORDA NEDİR?

Kosova’da faaliyet gösteren Güney ve Kuzey Kalkınma Ajanslarının girişimi ile Bölgesel kalkınma konularında farkındalık oluşturmak; Ortak bir veri tabanı ile bilgi transferi gerçekleştirmek, İyi uygulama örneklerini paylaşmak, Yerel aktörler arasında etkili bir koordinasyon kurarak; sosyal kültürel ve ekonomik edinimleri bir kalkınma modeline dönüştürmek, Kalkınma konu ve politikaları ile ilgili tavsiyelerde bulunmak, Sanal bir kaynak merkezi oluşturmak, Ortak projeler üretmek, İnovatif uygulamaları paylaşmak Ekonomik kalkınmaya katkıda bulunabilecek gerekli araçlara ulaşmak amacıyla, 28-29 Eylül 2012 tarihlerinde Kosova’nın Prizren şehrinde bir Başlangıç Konferansı düzenlenerek KUDAKA’nın da dahil olduğu Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı (Southeastern Europe Network Of Regional Development Agencies-SEENORDA) kuruldu. Ağın kurumsal yapısı tüm üye ajansların temsilcilerinden oluşan “Genel Kurul” (General Assembly) ve her ülkeden bir Ajansın temsil ettiği “Yürütme Kurulu”ndan (Steering Committee) müteşekkil. Yürütme Kurulunda ülkemizi KUDAKA temsil ediyor.

Editör

Son Güncelleme: 14.09.2013 13:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.