KUDAKA 479 PROJEYE DESTEK VERDİ

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından, bölgede bulunan üç ilde 479 projeye destek verildi. KUDAKA son proje teklif çağrısı döneminde 10,5 milyon TL toplam destek ilan edildi, 110 Milyon TL’lik talep oldu.

07 Ekim 2014 Salı 10:38
KUDAKA 479 PROJEYE DESTEK VERDİ
KUDAKA, Erzurum, Erzincan ve Bayburt’tan 479 projeye destek verdi. Destekleri hibe olarak veren KUDAKA, işini kurmak isteyenlerin projesi için koyduğu bütçe miktarı kadar hibe destek veriyor.

Ajans tarafından bugüne dek uygulanan tüm destek programları (Doğrudan Faaliyet Desteği, Teknik Destek, Güdümlü Proje Desteği, Mali Destek Programı) kapsamında toplam Bin 383 proje başvurusu alındı, bunlardan 479 tanesi destek almaya hak kazandı. Bu projelerin tümü için toplam 60 milyon TL Ajans desteğinin bölgeye aktarılmasına karar verildi. Bu tutara eş finansman desteği de eklendiğinde tüm projeler için bölgede harekete geçirilen kaynak tutarı yaklaşık 110 milyon TL’ye ulaştı. Destek almaya hak kazanan projelerin bir kısmının uygulama süreci tamamlandı, bir kısmının ise uygulanmasına devam ediliyor.

10,5 MİLYON TL DESTEK İLANINA 110 MİLYON TL’LİK TALEP

Türkiye’nin 2023 hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, ‘firmalar bazında, tüm alanlarda 2023 Türkiye hedeflerine hizmet edebilecek düzeyde kapasite gelişimi esas kılındı. Özellikle girişimciliğin, ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilirlik düzeyinin, ihracat miktarının ve istihdam olanaklarının artırılmasına yönelik olarak projelerin hazırlanması ve desteklerden yararlanma anlamında önemli bir yol kat edildi Ajans Mali Destek Programları seyri bu durumu ortaya koydu. Bu doğrultuda son proje teklif çağrısı döneminde toplam 10,5 milyon TL toplam destek ilan edilmiş ve bu programa yapılan tüm başvurular değerlendirildiğinde yaklaşık 110 milyon TL’lik bir talebin olduğu görüldü. Yine tüm mali destek programlarında yapılan proje başvuruları ve destek almaya hak kazanan proje sayıları ele alındığında Ajans desteklerinin talebin ortalama olarak yüzde 25 veya yüzde 30’unu karşıladığı gözlendi.

Editör

Son Güncelleme: 07.10.2014 10:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.