KOTANLI: ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ZAMMI DOĞU’YU DONDURACAK!

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı; “Hükümetin ve yetkili yandaş sendikanın toplu sözleşmede kamu çalışanlarına ve emeklilerine reva gördükleri 123 TL zammın ardından Ekim ayının başlaması ile elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 9 oranında yapılan zam vatandaşı donduracak.” dedi.

01 Ekim 2014 Çarşamba 09:13
KOTANLI: ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ZAMMI DOĞU’YU DONDURACAK!
Cengizhan YILDIRIM'ın özel haberi...

Kotanlı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Doğalgaz ve Elektriğe önümüzdeki Ekim, Kasım ve Aralık aylarını içeren dönemde yüzde 9 zam yapılacağını açıklamasının Doğu Anadolu Bölgesi’nde özellikle Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Bayburt, Bingöl gibi kışın sert geçtiği illerde vatandaşı karakış öncesi dondurmaya başldığını söyledi.
“Elektrik ve doğalgaza gelen zam her şey zamlanacağının da müjdecisi olmuştur.” Diyen Mehmet Zülfikar Kotanlı, “Zorlu kış öncesi gelen bu zamlar gizli enflasyon altında ezilen vatandaşları daha da zorlayacak. Memur ve emekliyi bir defada verilen 123 Liraya mahkum edenler vicdanlarının sesini bir dinlesinler. Ekim ayından geçerli olacak % 9 luk zam belki vicdanlarını sızlatmaya yeter.” diye konuştu.
Doğu’da 7-8 ay kış yaşandığını ve doğalgaz ücretlerini bir memurun, işçinin, emeklinin ve dar gelirli vatandaşın ödemesinin çok zor olduğunu söyleyen Kotanlı, kış aylarında vatandaşın en önemli ihtiyaç maddesinin doğalgaz ve elektrik olduğunu, ısınma sorununu çözemeyen doğu insanının bu nedenle kış aylarında hastanelere akın edeceğini ve hastanelerin bu yüzden hastalarla dolup taşacağını ileri sürdü.
HÜKÜMETE VE BAKALARA ÇAĞRI
Memurun, emeklinin ve dar gelirli vatandaşın bütçesindeki en önemli harcama kaleminin yakıt ve aydınlatma ihtiyacı olduğunu söyleyen Kotanlı, hükümetin, Erzurumlu Bakanları Efkan Ala ve İdris Güllüce başta olmak üzere, Erzurum ve bölge milletvekillerinin konuya el atmasını hatta başbakanın da bu zamma müdahil olmasını isteyerek, “Kendilerini TBMM'ye ardından da Başbakanlık, Bakanlık ve milletvekilliği koltuğuna taşıyan Doğu insanına bir vefa borçları var. Şimdi o vefa borçlarını ödeme zamanının gelmiştir. Doğu insanının ısınma sorununu TBMM gündemine taşıyarak çözmelerini istiyoruz.” diye konuştu.
DOĞU’DA ELEKTRİK VE DOĞALGAZDAN KDV ALINMASIN!
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, sözlerine şöyle devam etti: “Doğu Anadolu Bölgesi’nde elektrik ve doğalgaz ücretlerine yansıtılan % 18’lik KDV oranı kaldırıldığında vatandaşın bütçesinde bir rahatlama sağlayacaktır. Aksi durumda doğuda yaşayan memur, emekli, dar ve sabit gelirli vatandaşlar ısınabilmek için mutfak masrafından, ulaşımdan, çocuğunun harçlığından kısarak ısınmaya çalışacak, bu durumda dengeli beslenemeyen yoksul vatandaşlar hastaneleri dolduracaktır.” 

Editör

Son Güncelleme: 01.10.2014 09:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.