KOTANLI: BAYRAM ÖNCESİ KAMU ÇALIŞANLARI BİR KEZ DAHA HÜSRANA UĞRATILDI

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, bir bayram öncesi yapılan Kamu Toplu iş sözleşmesinde yine hüsran ve hayal kırıklığı yaşandığını söyledi.

24 Ağustos 2015 Pazartesi 10:24
KOTANLI: BAYRAM ÖNCESİ KAMU ÇALIŞANLARI BİR KEZ DAHA HÜSRANA UĞRATILDI
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, bir bayram öncesi yapılan Kamu Toplu iş sözleşmesinde yine hüsran ve hayal kırıklığı yaşandığını söyledi. 

Kotanlı yaptığı açıklamada, “2016 ve 2017 yılları için yetkili Konfederasyon Memur Sen in 2016 yılında; Birinci Altı Ayda yüzde 8, ikinci Altı Ayda yüzde 8 ve 1 Ocak 2016’dan geçerli olmak üzere taban aylığına 150 TL Zam artı 2015 yılı ekonomik Büyüme Oranının yüzde 50’si ve üç aylık dönemlerdeki büyüme oranları kadar Refah Payı artışı artı Enflasyon farkı istiyoruz.

2017 yılında; Birinci Altı Ayda yüzde 7, ikinci Altı Ayda yüzde 7 ve 1 Ocak 2017’den geçerli olmak üzere taban aylığına 100 TL Zam artı 2017 yılında üç aylık dönemlerdeki ekonomik büyüme oranı kadar Refah Payı artışı artı Enflasyon farkı istiyoruz.”talebi ile masaya oturan konfederasyon başkanı maalesef 2016 yılı için 6 artı 5, 2017 için de 3 artı 4 olarak taleplerini revize ederek sonuçlandırdı” diye konuştu.

Toplu sözleşme masasına 150 TL seyyanen ve yüzde 33.2 lik bir taleple oturan Memur Sen kamu çalışanlarının umutlarını bir kez daha 2 yıl sonraya bıraktığını ifade eden DES Genel Başkan yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, “Altın ve Döviz fiyatlarının tavan yaptığı bir dönemde yapılan bu toplu sözleşmeyi yüzde yüz bir başarı olarak göstermek kamu çalışanlarına hakarettir. Ben Memur Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın’a sormak istiyorum seyyanen 150 TL seyyanen zam nerede? Kamu Çalışanlarının toplu sözleşme ikramiyeleri nerede ve 3 ayda 60 liradan yukarıya çıkarıldı mı? Memurların mükteseplerini hallettiniz mi? Bayram ikramiyesi aldınız mı? Memurun yemek parasında ne artış sağladınız? Büyüme oranı kadar pay alındı mı ? Aile yardımı çocuk yardımı giyecek yakacak kira yardımları cabası. Bu soruları daha da çoğaltmak mümkün” diye konuştu.

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Memur senin toplu sözleşmede başarı sağladık demesi kamu çalışanlarına hakarettir 3.defa toplu sözleşme masasında Memur Sen olarak kamu çalışanlarını bir kez daha ipotek altına alınması karşılığında vekillik müdürlük müşavirlik teklifi aldığınız kesin. Aksi durumda böylesi bir toplu sözleşme imzalamak sendikacılık olamazdı.

Toplu Sözleşme masasında Sayın Bakan Cuma namazı için 2 saat bir süre tanındığını açıklıyor ve bunu bir kazanım olarak lanse ediyorlar Memurlar üzerinde siyaset yapma siyasete katılma yasağını kaldırın, demokratik bir adım atın yasaklardan kurtulmuş siyasete katılım sağlamış memurların siyasete kalite getireceğini göreceksiniz. Devletin olmazsa olmazları sayılan kamu çalışanları üvey evlat muamelesinden usandı . Aldatılmak istemiyor şeffaf dürüst sendikacılık istiyor. Sendika yöneticilerinin sendikayı kullanarak bazı makamlara sınavsız oturmaları kamu çalışanlarını sürgünle tayinle tehdit edilmeleri yada bize üye ol kadronu değiştirelim yalanları ile nereye kadar sendikacılık yapılır anlamak mümkün değil. Kamu Çalışanları şu andan itibaren sendika seçiminde iyi düşünmeli geleceğini ipotek eden sendika peşinde gitmekten bir an önce kurtulmalıdır. Bazı sendikacıların size kadro alacağız kadronuzu değiştireceğiz yalanlarına kanmak cehalettir kadroları ancak sendika yönetiminde olanlara ulufe olarak dağıtırlar. Kadrolar ancak sınavla verilir kamu çalışanı hak ettiği sürece o hakkı kimse de engelleyemez.” 

Editör

Son Güncelleme: 24.08.2015 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gariban memur 2015-08-24 13:35:10

bu toplu sözleşmeyi yapanlar vicdanen rahatlarmı geçen toplu sözleşmeyi de oldu bittiye getirip imzalayan memur sen bir kez daha memuru perişan etti dolar altın başını almış gidiyor okullar açılacak kılık kıyafet kış geliyor kimin umurunda ben bir kamu çalışanı olarak hakkımı helal etmiyorum