Kış mevsimine işsiz girmek istemiyoruz

İŞKUR tarafından başlatılan Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında çalışan binlerce kişi kış mevsimine işsiz giriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan çalışanlar, kış mevsimi ile birlikte işlerini kaybetmek istemediklerini ifade ederek, sürenin 3-4 ay uzatılmasını istediler.

admin
admin
19 Kasım 2018 Pazartesi 13:25
Kış mevsimine işsiz girmek istemiyoruz

Erzurum’da mayıs ayı ortalarında başta belediyeler olmak üzere, çeşitli kurumlarda TYP kapsamında başlayan 3 bine yakın çalışan bugün (Pazartesi) itibariyle altı aylık süreyi doldurduklarından iş akitleri sona eriyor. Erzurum gibi ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü bölgede kış mevsimine işsiz girmek istemediklerini ifade eden çalışanlar, çalışma süresinin uzatılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Erzurum milletvekillerine ve diğer ilgililere çağrıda bulundular.

TYP ÖNEMLİ BİR FIRSAT, AMA…

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde geçici süre olsa da iş ve gelir sağlamak için hayata geçirilen TYP kapsamında Erzurum'da çalışan 4 bin 614 kişiden 3 bin kişi bugünden itibaren yeni döneme kadar yine işsiz kalacak. Son dönemlerde İŞKUR tarafından işsizlere iş imkânı yaratan TYP sayesinde evine ekmek götürenler 6 ve 9 aylık çalışma süreleri dışında işsizler kanadında yerlerini yeniden alıyor. Erzurum'da 4 bin 614 çalışandan 3 bini işten çıkarılırken bin 614 kişi ise okullarda çalışmaya devam edecek.

YAKLAŞIK 12 BİN KİŞİYİ DOĞRUDAN ETKİLEYECEK

Erzurum’da 3 bin kişinin çalıştığı TYP’nin ortalama 12 bin kişiyi etkileyeceğini dile getiren çalışanlar, “Bizlere evimize ekmek götürme fırsatı veren başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. Daha önce belirli dönemlerde düzenlenen bu programlara katılma fırsatı bulduk ve işsizliğin yoğun yaşandığı ilimizde evimize ekmek götürebildik. Şimdi mayıs ayında başlayan altı aylık çalışma süremiz doldu ve kış mevsimine işsiz girmek istemiyoruz. Cumhurbaşkanımızdan ve diğer yetkililerimizden talebimiz 3-4 ay da olsa bu sürecin uzatılması… En azından kış mevsiminde çoluğumuza çocuğumuza bir lokma ekmek götürmeye devam edelim.” ifadelerini kullandılar.

ÇALIŞANLAR YOKSULLUĞA VE İŞSİZLİĞE MAHKUM EDİLMESİN!

Erzurum milletvekillerine de çağrıda bulunan TYP çalışanları, yaklaşan yerel seçimler öncesi bu programın çok önemli bir fırsat olduğunu da dile getirerek, “Sayın vekillerimiz de bu bölgede hayat idame ettirmenin zorluklarını en az bizler kadar biliyorlar. Kış mevsimine girerken bizleri işsizlik sefaletine sürüklemesinler. Bu programın 3-4 ay daha uzaması devletimize çok fazla bir külfet getirmez, ancak binlerce insanın az da olsa huzurlu bir kış geçirmesine vesile olur. Aslında sosyal devlet ilkesi de bunu gerektirir. Bizleri bu hassas dönemde yoksulluğa ve işsizliğe mahkum etmeyin.” şeklinde konuştular.

CUMHURBAŞKANIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik koşulların farkında olduklarına da dikkat çeken çalışanlar, “Elbette ülkemizin zor bir süreçten geçtiğinin farkındayız. Bizler de çalışanlar olarak bu noktada yüreğimize ortaya koyarak, devletimiz ve milletimiz için elimizden gelen gayreti sarf etmeye ve canla başla çalışmaya hazırız. Yeter ki devletimiz, bu hassas dönemde bizlere sahip çıksın. Zaten ekonomik krizin ağır yükü altında ezilirken, bir de işsizliğe mahkum olmak istemiyoruz. Başta cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz.” diye konuştular.

Salih YILDIRIM

Anahtar Kelimeler:
ErzurumKış MevsimiIşsiz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
medine güllü 2018-11-21 22:17:04

Altı ay çalıştık ve kış mevsimine aç giriyoruz. Yok mu bize bir yardım eli uzatacak. belediyeler torpili olanı işe alıyor. Allah korkusu yok bunlarda...

Avatar
mustafa 2018-11-21 22:16:15

Allah rızası için bize sahip çıkın sayın cumhurbaşkanım... evimiz ekmek götürecek durumumuz yok