KASAPLARDAN RAMAZAN ÖNCESİ KÖTÜ HABER

Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, et kıtlığı yaşandığını ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nda fiyatların 35 lirayı aşacağını söyledi.

17 Mayıs 2015 Pazar 17:14
KASAPLARDAN RAMAZAN ÖNCESİ KÖTÜ HABER
Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, et kıtlığı yaşandığını ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nda fiyatların 35 lirayı aşacağını söyledi. 

Doğu Anadolu’nun merkezi olarak kabul edilen Erzurum’da kesimlik hayvan sıkıntısı yaşandığını belirten Kenan Ejder, yaklaşan Ramazan Bayramı’nda et fiyatlarının 35 lirayı aşacağını ve vatandaşların mağdur olacağını ifade etti.

Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, “Şu anda etin fiyatı 28 lira ama vatandaşın alım gücü yok. İlerleyen günlerde etin nereye varacağını hepimiz göreceğiz. Önümüz bayram. Böyle giderse tahminimizce Ramazan’da et fiyatları 35 lirayı aşabilir. Biz et fiyatlarının artmasından yana değiliz. Ama bunların yaşanmaması içinde bir takım önlemlerin alınması gerekiyor” dedi.

Yaşanan et sıkıntısının canlı hayvan ithaliyle aşılacağını sözlerine ekleyen Kenan Ejder, “Çözüm için etlik dananın ithal edilmesi gereklidir. Eğer ithalat olursa et fiyatları 22 liraya kadar geriye çekilebilir” diye konuştu.

Konuyla ilgili konuşan Besici, Sütçü ve Esnaf Odası Başkanı Sebahattin Bingöl, ise “Bizler de konuyu yakından takip ediyoruz. Gördüğümüz manzara Erzurum’da bile hayvan kalmadı. Tohumluk hayvanlar elbette var ancak kesimlik olarak düşünürsek büyük bir sorunla karşı karşıyayız. Çözüm için canlı hayvan ithali gerekli” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 17.05.2015 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.