KALEKİM FABRİKASI, ERZURUM'DA ÜRETİME BAŞLADI

Kale Grubu'nun 2,5 milyon lira yatırımla kurduğu ve 90 bin ton üretim kapasitesi olan Kalekim Erzurum Fabrikası, törenle hizmete açıldı.

01 Kasım 2013 Cuma 18:55
KALEKİM FABRİKASI, ERZURUM'DA ÜRETİME BAŞLADI
Erzurum Organize Sanayi Bölgesi ek sahasında düzenlenen fabrikanın açılış törenine, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay ile iş adamları katıldı.

Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sanayileşmesinde önemli bir rol oynayan Kale Grubu'nun ikinci kuşak temsilcisi olduğunu belirterek, grup olarak daima 'ticaretin bireyleri, sanayinin ise toplumları zenginleştireceği' sözünü şiar edindiklerini söyledi.

Bu felsefenin yeni bir zincirini, bir sanayi tesisini daha Türkiye'ye kazandırdıklarını vurgulayan Okyay, “Kale Grubu, yatırımlarının tamamında sanayiye odaklandı. Seramikten, havacılığa kadar birçok farklı alanda faaliyet gösteren 17 şirketimizle doğrudan ve dolaylı olarak 10 bini aşkın insana istihdam sağlıyor, evlerine aş ve ekmek götürmelerine vesile oluyoruz. Kale Grubu bugün, bin 300 tedarikçisi, 750'nin üzerinde bayisi ve 15 bin satış noktasıyla büyük dünya ailesi kimliğine kavuşmuştur. Kalekim, yapı kimyasallarında üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye'de ve bölgemizde birinci, Avrupa'da ise beşinci sırada yer alıyor. 40 yıllık süreçte Kalekim, toplam 500 çalışana, 8 fabrikaya, yıllık 500 bin ton satışa, 250 milyon lira ciroya, emek yoğun işten otomasyon ve teknoloji yoğun işe ulaştı" diye konuştu.

KADININ DOĞASINA ÜRETMENİN ÇOK UYGUN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Kale Grubu olarak, milli kalkınmanın ancak milli sanayiyle mümkün olabileceği felsefesine inandıklarını anlatan Okyay, açılışı yapılan Kalekim Erzurum Fabrikası'nın arsa olarak yaklaşık 8 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa ettiklerini ve 3 bin 540 metrekare kapalı, 4 bin 350 metrekare açık alandan oluştuğunu ifade etti.

Üretim kapasitesi 90 bin ton olan Kalekim Erzurum Fabrikası için 2,5 milyon liralık yatırım yaptıklarını vurgulayan Okyay, “Fabrikamızda aileleriyle birlikte yaklaşık 100 kişiye yeni iş imkanı sağlamış olacağız. Kalekim Erzurum fabrikamız, şu anda çimento esaslı ekonomik, standart ve teknik yapıştırıcılarla ısı yalıtımı ürünleri üretilebilir durumda" dedi.

Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Erzurum'un, kuzeyden güneye, batıdan doğuya geçen anayolların kesişim noktasında tarihi bir lojistik merkez olduğunun altını çizen Okyay, Hz. Ömer zamanında İslam ordusunun fethettiği Erzurum'un o dönemde nüfusunun 200 bine ulaşan dünyanın en büyük şehirlerinden biri olduğunu anımsattı.

ERZURUM'DA YATIRIM İKLİMİ OLUŞTU, BÜYÜK FİRMALAR KENTE GELİYOR

Açılış töreninde konuşan Vali Altıparmak ise kente önemli bir yatırım yapıldığını belirterek, "Erzurum’da yatırım eklimi oluştuğundan dolayı büyük, ulusal düzeydeki firmalar ilimize yatırım için gelmeye başladı" şeklinde konuştu.

Yatırım anlamında güzel gelişmelerin yaşandığını vurgulayan Altıparmak, şöyle devam etti: "Türk insanının, yatırımcının özelliği sadece bir batılı gibi stratejik düşünüp, işi kar çevresinde değerlendirmenin ötesinde biraz daha duygusal yaklaşmasının fevkalade önem arz ediyor. Belki Çin'in, Japonya'nın kapitalistleşmesindeki, Türkiye'nin sanayileşmesinde en büyük farklardan biri de bu. Bizim duygusal yanımız. Onlarda o duyguyu göremiyorsunuz. Onlar aynen batılıya benziyor, biz benzemiyoruz. Benzemememiz de aslında çok güzel."

Konuşmaların sonunda Vali Altıparmak ve diğer katılımcılar tarafından kurdele kesilerek fabrikanın açılışı yapıldı.

Editör

Son Güncelleme: 01.11.2013 19:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.