İZİNSİZ TİCARİ MESAJ ATANLARA 11 BİN TL PARA CEZASI KESİLDİ

Vatandaşların onayı ve isteği olmadan cep telefonlarına ticari amaçlı gönderilen SMS’ler nedeniyle iki firmaya 11 bin TL para idari para cezası kesildi.

14 Kasım 2015 Cumartesi 12:43
İZİNSİZ TİCARİ MESAJ ATANLARA 11 BİN TL PARA CEZASI KESİLDİ
Vatandaşların onayı ve isteği olmadan cep telefonlarına ticari amaçlı gönderilen SMS’ler nedeniyle iki firmaya 11 bin TL para idari para cezası kesildi. 

Ticaret İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 01 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, kanunun amacı elektronik ticarete ilişkin esas ve usülleri düzenlemek, ticari iletişimi, hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcıların sorumluluklarını, elektronik iletişim araçlarıyla yapılan sözleşmeler ile elektronik ticarete ilişkin bilgi verme yükümlülüklerini ve uygulanacak yaptırımları kapsamaktadır. Ticari elektronik iletiler ancak alıcılara önceden onayları alınmak kaydıyla gönderilebilir. Bu onay yazılı olarak veya her türlü elektronik iletişim araçları ile alınabilir. Kendisi ile iletişime geçilmesi amacı ile alıcının iletişim bilgilerini vermesi halinde temin edilen mal ve hizmetlere ilişkin değişiklik, kullanım ve bakıma yönelik ticari elektronik iletiler için ayrıca onay alınmasına gerek bulunmamaktadır. Esnaf ve tacirlere önceden onay alınmaksızın ticari elektronik iletiler gönderilebilir” denildi.

GELEN ŞİKAYETLER ÜZERİNE 2 FİRMAYA 11 BİN TL PARA CEZASI KESİLDİ

Vatandaşlardan gelen ihbar ve şikayetler doğrultusunda işlemlerin yapıldığı belirtilen açıklamada, “Kendisinden önceden onay alınmadığı gerekçesi ile İl Müdürlüğümüze gelen şikayetler nedeniyle Kanunun 6. Maddesi gereği tüketiciden onay alınmadan kendisine ticari ileti (SMS) gönderen 2 firmaya toplam 11 bin TL idari para cezası uygulanmış, 2 firma hakkında soruşturmamız devam etmektedir. Konu ile ilgili olarak tüketiciler şikayetlerini doğrudan e-Devlet kapısı veya Bakanlığımızın internet sitesi üzerinden veya yazılı olarak şikayetçinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Ticaret İl Müdürlüğüne yapabilirler” ifadelerine yer verildi. 

Editör

Son Güncelleme: 14.11.2015 12:44
Anahtar Kelimeler:
ErzurumSms Cezası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.