İyi yerde dükkan açtı!

İyi yerde dükkan açtı!

admin
admin
29 Eylül 2021 Çarşamba 06:23
İyi yerde dükkan açtı!

Vedat REFAYELİ

MNG Alışveriş merkezinde faaliyet gösteren Kahve Dünyası’nın tam karşısına açılan yerel kahve standı dikkatlerden kaçmıyor.

Ahmet Demir tarafından 7 karışımdan oluşan ve adını Dadaş Kahvesi koyduğu kahve ile Kahve Dünyasının karşısında satışa başlanılması hem sempati hem de şaşkınlıkla karşılanıyor.

Tamamen Erzurum üretimi olan kahve satışı ile müşterilerine hizmet sunan Ahmet Demir, ‘’Benim kimse ile bişr rekabetim yok. Herkes kendi yoluna gidiyor. Kim nereden kahve alıyor, içiyorsa kendi bileceği iştir’’ diyor.

Ve Ahmet Demir’e herkes de ‘iyi yere dükkan açmışsın’ diye takılmadan edemiyor.

Bu arada, 19.yüzyıl başlarında Çin'den İngiltere'ye uzanan İpekyolunu kulllananlarak Erzurum'a gelen kervanlar, Keşmir ve Kirman şalı, inci, ipek, kahve, keçi kılı, pamuk, örülmüş kırmızı pamuk, tütün (tömbeki), pirinç, takke yapımında kullanılan deri, mazı, kiraz sapı, boyama için çivit otu (indigo), cehre ve kök boya, Hint ve Şiraz boyaları, yazı mürekkebi, divit kalem tüyü, ışgın, çiriş ve kitre (zamk) ile çeşitli doğal ilaçlar (ecza) getirirlerdi.

Bunların önemli bir kısmı, Erzurum üzerinden ihraç edilirdi. Bu bilgi notu ile yazıyı noktalıyor, her iki tarafa da hayırlı satışlar diliyorum.

Bu benim son kararımdır.

Editör

Anahtar Kelimeler:
İyi Yerde Dükkan Açtı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.