İŞSİZLİĞİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGELLERDEN BİRİSİ TECRÜBE EKSİKLİĞİ

İŞKUR Erzurum İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, Türkiye’deki işsizliğin önündeki en büyük engellerden birisinin tecrübe eksikliği olduğunu söyleyerek, tecrübe eksikliği ile iş bulamayan tüm gençleri İŞKUR’a davet etti.

10 Eylül 2013 Salı 16:03
İŞSİZLİĞİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGELLERDEN BİRİSİ TECRÜBE EKSİKLİĞİ
Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, tecrübe eksikliği ile iş bulamayan tüm gençleri biz İŞKUR’a davet etti. Ötügen, “Türkiye’deki işsizliğin önündeki en büyük engellerden birisi tecrübe eksikliğidir. İşte bu tecrübe eksikliğini biz “ İş Başı Eğitim” programlarıyla ortada kaldırmaya çalışıyoruz. Bunu ortadan kaldırmakla birlikte işsizlerimizin, işyerlerinde daha önceden edindikleri teorik bilgileri pekiştirmeleri ile birlikte deneyim kazanmalarını sağlıyoruz. Bu programın ismine “ İş Başı Eğitim” programı diyoruz. Bu programda işveren tarafından personele ödenen maaş ve SGK prim giderlerinin 6 ay boyunca İŞKUR tarafından ödeniyor ve işletmelerin eleman ihtiyaçları bu yolla karşılanıyor. Bu programdan önceleri öğrenciler faydalanamıyordu ama artık ikinci öğretim ve açık öğretim okuyan öğrenciler İŞKUR’UN “ İş Başı Eğitim” programından faydalanabilirler. Bu program herhangi mesleklerde ve iş kollarında iki tane sigortalı işçi çalıştıran bir işyeri varsa üçüncü sigortalı çalışanı biz veriyoruz. Tabi bu sayı arttıkça verdiğimiz eleman sayısı da artıyor. Bazı alanlarda bu iş başı eğitim programları uygulanamıyor. Beden işçisi, temizlik işçisi, taşıma işçisi ve çaycı gibi mesleklerde bu program uygulanamıyor. “ İş Başı Eğitim” programına başvurmak isteyenlerin bizzat kendileri İŞKUR ’a gelerek başvuru yapabilirler. 6 ay süreli bir eğitim programı sonunda kişiler bilgi ve tecrübe sahibi oluyorlar ve işyeri o kişiye istihdam sağlıyor. Erzurum’daki bütün işsizleri İŞKUR’a davet ediyoruz, buraya gelsinler meslek danışmanı arkadaşlarımızla görüşüp bilgi sahibi olsunlar.” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 10.09.2013 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dursun Aktaş 2013-09-11 01:07:11

müdür bey ankarada adın hep olumsuz geçiyor, acaba sen olmayasın o engel?