İŞKUR, Erzurum'daki 125 proje için 5 milyon 814 bin lira destek sağladı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Erzurum'da kendi işini kurmak isteyen 125 proje için 5 milyon 814 bin lira destek sağladı.

admin
admin
03 Aralık 2020 Perşembe 08:16
İŞKUR, Erzurum'daki 125 proje için 5 milyon 814 bin lira destek sağladı

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Mutlu, yaptığı yazılı açıklamada, kendi işini kurmak isteyenler için hazırlanan 125 proje için 5 milyon 814 bin lira destek sağlayarak bu alanda Türkiye genelinde açık ara birinci olduklarını bildirdi.

2020 yılının ikinci döneminde engelli hibe başvurusunda 90, eski hükümlü hibe başvurusunda ise 35 proje ile toplamda 125 projenin kabul edildiğini ifade eden Mutlu, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımız için komisyon değerlendirmesinden geçecek başvurular, başvuru sahibinin talebine göre kuruluş işlemleri, işletme gideri ve kuruluş maliyetleri başlıklarında karşılanabilecek ve eski hükümlüler için desteğe uygun görülen projelere kuruluş desteği verilebilecek. Engellilerden iş arayanlar için Engelli Danışmanlık Sistemini oluşturduk. Kuruma gelen engelliler sıra numarası almadan kendileri için ayrılan özel odada özel eğitimli engelli danışmanlarımızdan hizmet alabiliyor."

Mutlu, yıl başından bugüne 236 engellinin özel sektörde işe yerleştirildiğini, bu sayının yıl sonuna kadar 300'e ulaşacağını sözlerine ekledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.