“İŞİMİZE KIYMET VERİYORSAK TEKNOLOJİDEN YARARLANMALIYIZ”

Turkcell, şirketlerin mobil teknolojileri kullanım oranlarını ölçümlediği ve karlılıklarını artırıcı iş yapış modelleri sunduğu “MobilŞirket” vizyonunu anlatmak üzere Erzurum’da bir toplantı düzenledi.

01 Haziran 2012 Cuma 16:11
“İŞİMİZE KIYMET VERİYORSAK TEKNOLOJİDEN YARARLANMALIYIZ”
Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Xanadu Otel’de gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Lütfü Yücelik ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu birer konuşma yaptı. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik konuşmasında, tarihi İpekyolu üzerinde önemli bir kavşak noktası olan Erzurum’un, son yıllarda, eğitim, sağlık, turizm, ulaşım ve hizmet sektörlerinde yapılan yatırımlarla artık yavaş yavaş eski önemine kavuşmaya başladığını söyledi.
Erzurum’un bulunduğu coğrafyadaki merkezi konumu ve bunun neticesinde sahip olduğu stratejik önem sebebiyle hiçbir dönem cazibesini yitirmediğini ifade eden Yücelik şunları söyledi; “Ancak uzun yıllar ihmal edilmesi, diğer bölgelerle arasındaki kalkınmışlık farkını artırmış, sonuçta bundan şehrimiz top yekün zarar görmüştür. Son yıllarda Turkcell gibi büyük şirketlerin Erzurum’u yeniden keşfetmesi ve yatırım yapması, diğer yatırımcıların da ufkunu açmış ve yaşadığı birçok zorluğa rağmen bu şehri terk etmeyen insanımızı umutlandırmıştır. Bizler, Sivil toplum örgütleri olarak, kalkınma ve gelişme adına, bu bölgede yaşayan insanlarımızın refahı adına elimizden geleni yapıyoruz. Bu vesileyle, bizlerin mücadelesine destek veren sermaye sahiplerine ve yatırımcılarımıza minnet duyuyoruz. Turkcell, Çağrı merkezlerinin Erzurum’u tercih etmesinde önemli rol oynadı. Turkcell’in ardından Finansbank ve Sağlık Bakanlığı’nın çağrı merkezleri de Erzurum’a yatırım yaptı. Çağrı merkezlerinin yatırımları şehrimizdeki istihdam sorununun çözümüne de büyük katkılar sağladı. Bugün Erzurum’daki çağrı merkezlerinde 2 Bin 600 kişi istihdam ediyor. Bu konuda öncülük eden Turkcell’e halkımız adına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.”
AŞKALE ÇİMENTO’NUN BAŞARISINI ANLATTI
“Günümüzde kurumların ve şahısların başarıyı yakalamada, ciddi çözüm ortaklarına, alternatif ve hızlı iletişim teknolojilerine ihtiyacı olduğu bilinen bir gerçek. Artık, ticarette de iletişimin birçok şeyi ifade ettiği günümüzde, bu teknolojiyi kullanan işletmelerin zamandan tasarruf ettiğini, iş hızını ve rekabet gücünü artırdığını da görüyoruz” diyen Yücelik daha sonra şunları kaydetti; “ İş dünyası, teknolojiye ve yeni fikirlere önem veren insanların başarı hikayeleriyle dolu. Bu konuda biz de Aşkale Çimento olarak yeniliğe, yeni teknolojilere verdiğimiz önemle büyük başarılar yakaladık. İnsana ve teknolojik yeniliklere verdiğimiz değerle elde ettiğimiz bu başarının sürmesini ve ülkemizin yeni markalara sahip olmasını istiyorsak daima kendimizi yenilemeliyiz. Zamana ve işimize kıymet veriyorsak teknolojinin nimetlerinden faydalanmaktan asla tereddüt etmemeliyiz.”
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu da, bilişim teknolojilerinin işletmelere zaman ve hız kazandırdığını belirterek, 20 yıl önce hayal bile edilemeyen teknolojik imkanların bugün yaşlısından gencine herkesin kullanımında olduğunu vurguladı.
Programda daha sonra Toplantının ev sahipliğini yapan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv konuştu. 
CİLİV: “KÜRESEL REKABET İÇİN, MOBİL TEKNOLOJİLER ŞART”
“Turkcell’li olmayı tercih eden şirketlerin başarısına “daha fazla” katkı sağlamak için yeni bir vizyon geliştirerek Turkcell MobilŞirket’i hayata geçirdiklerini ifade eden Ciliv, “1 yılı aşkın süredir şirketlerimize mobil iletişimin sağladığı olanakları tanıtmak ve danışmanlık vererek yaşayacakları teknolojik dönüşümü kolaylaştırmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Anadolu’yu gezerek, binlerce şirketimize bu vizyonu anlatıyoruz, anlatmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin en mobil 31. ili olan Erzurum’da en mobil sektörlerin Hızlı Tüketim, Enerji, İnşaat, Üretim, Bilgi Teknolojileri, Otomotiv, Profesyonel Hizmetler, Lojistik, Kamu, Sağlık, Finans olduğu saptandı. Ayrıca Erzurum’da en çok kullanılan mobil teknolojiler; Mobil Ses, Mobil POS, Mesajlaşma, Mobil İnternet, Toplu Mesajlaşma oldu.” dedi.
TÜRKİYENİN “MOBİL ŞİRKET” HARİTASI ÇIKARILDI
Turkcell’in yeni vizyonunu hayata geçirmede ilk adım olarak, Türkiye’nin MobilŞirket envanterini çıkarmak üzere McKinsey Danışmanlık ile birlikte kapsamlı bir çalışma yaptıklarını anlatan Süreyya Ciliv konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“81 ilden 350 bini aşkın Turkcell’li şirket, geliştirilen MobilŞirket skoru algoritmasına uygun olarak değerlendirilmeye tabi tutuldu. Şirketlerin kullanımına sunduğu mobil teknoloji çözümleri “Temel Haberleşme, Bilgiye ve İşe Her Yerden Erişim, Süreç/Operasyon Yönetimi, Müşteriye Ulaşma” olarak 4 kategoride toplandı. Her bir çözüm kullanımına, şirkete yarattığı faydayı da göz önünde bulundurarak bir skor belirlendi. Yapılan araştırmaya göre, en mobil iller: 1.İstanbul, 2.Ankara, 3.İzmir, 4.Antalya, 5.Bursa, 6.Kocaeli, 7.Konya, 8.Adana, 9.Mersin, 10.Gaziantep, 11.Kayseri ve 12. Denizli oldu. Türkiye’nin en mobil sektörleri ise: 1. Finans, 2. Üretim 3. İnşaat, 4. Hızlı Tüketim Malzemeleri, 5. Tekstil, 6. Lojistik, 7. Eğitim, 8. Sağlık, 9. Bilgi Teknolojileri, 10. Medya-Reklam sektörü olarak belirlendi.”
Ciliv’in ardından Turkcell Kurumsal Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş’ın Turkcell’in mobil şirket vizyonuyla ilgili yaptığı konuşmanın ardından, mobil teknolojileri kullanarak sektörlerinde farklılaşan Erzurum Minibüsçüler Odası Başkan Vekili Ensar Alper, Korkmazlar Grup Genel Müdürü Cüneyt Akpulat, Yılmazlar İnşaat Genel Müdürü Musa Karakaş başarı hikayelerini anlattılar.

Editör

Son Güncelleme: 01.06.2012 16:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.