İŞ GÜCÜNÜ ORTAYA ÇIKARIYORLAR

Erzurum MYK tarafından düzenlenen “Erzurum İli Bölgesel Farkındalık Arttırma” adlı seminerde Doğu’nun nitelikli iş gücü masaya yatırıldı.

14 Kasım 2012 Çarşamba 09:43
İŞ GÜCÜNÜ ORTAYA ÇIKARIYORLAR

Muhiddin YAZICIOĞLU

Erzurum’da, Atatürk Üniversitesi ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) işbirliğiyle “Erzurum İli Bölgesel Farkındalık Arttırma” adlı seminer düzenlendi. Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe katılan Atatürk Üniversitesi Erzurum Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Yaşar Nuri Şahin, kamu kurum ve kuruluşların bir türlü mesleki yeterliliklerinin farkında olamadıklarını söyledi. Prof. Dr. Şahin, sunumunda eğitimle istihdam arasındaki doğru ilişkinin kurulmasına, mesleki becerilerin şeffaf ve uluslararası düzeyde kıyaslanabilir olarak değerlendirilebilmesine dikkati çekti. Şahin, kamu kurumlarını bilgilendirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak,  “Davetiye götürdüğüm kamu kuruluşları henüz daha mesleki yeterliliğinin farkında olamamış. Umarım ülkemizde çalışan her kesim işinin ehli olur. Hizmet alan birim içerisinde işverende daha kazançlı bir hale gelir. Bu seminerlerin farkındalık konusunda yararlı olacağı düşüncesindeyim” diye konuştu.

 

“MYK iş gücüne katkı sunuyor”

Mesleki Yeterlilik Kurumu Avrupa Birliği Uluslararası İlişkiler ve Proje Birimi Sorumlusu İsmail Özdoğan da, hızlı değişen dünyada gereksinimleri karşılayan nitelikli bir iş gücüne ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Özdoğan, “MYK, iş gücü piyasasında eğitimle istihdam arasındaki bağı kuvvetlendirmeye çalışıyor.  Dolayısıyla nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunuyor. Bugün artık dünyada her şey çok hızlı ilerliyor. Bu anlamda da iş yapısının beklentileri de aynı hızla artıyor. Bu değişimde eğitimden beklentiler de aynı oranda değişik yapıya kavuşmaya ihtiyaç duyuyor. Her alandaki hızlı değişim ve gelişim farklı istihdam alanlarının ortaya çıkmasına, istihdam şekillerinin değişmesine farklı işletme tiplerinin farklı gereksimler duymasına, farklı iş gücü profilleri aramasına neden oluyor.  Dolayısıyla kişilerde sahip olmaları gereken bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirmeleri gerekiyor. Nitelikli iş gücü ihtiyacı dünyada bu şekilde ortaya çıkıyor. Bütün ülkelerde buna karşı önlem alıyor” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 14.11.2012 09:51
Anahtar Kelimeler:
İş Gücü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.