İPEKYOLUSİFED vergi ve SGK primlerinde indirim istedi

İPEKYOLU Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (İPEKYOLUSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Alim, korona virüs nedeniyle zor durumda kalan Erzurum ve bölge esnafı için başta stopaj olmak üzere, vergi ve SGK pirimler i için indirime gidilmesi gerektiğini söyledi.

admin
admin
21 Eylül 2020 Pazartesi 06:44
İPEKYOLUSİFED vergi ve SGK primlerinde indirim istedi

Koronavirüs dünyayı etkisine alarak can almayı sürdürürken, dünya ekonomisini ve piyasaları da olumsuz etkilemeye devam ediyor. COVİD–19 salgınında küresel kriz devam ettikçe ekonomiye ve piyasalara verdiği hasar da doğru orantılı artıyor.

İPEKYOLUSİFED Başkanı Alim, toplumsal hayatın durma noktasına doğru gittiği ülkemizde, koronavirüs önlemleri çerçevesinde birçok işletmenin devletin aldığı mecburi tedbirler dâhilinde kapatılmak zorunda kaldığına işaret ederek, “Devam eden işletmelerde ne yazık ki tam kapasite ile çalışmıyorken özellikle Erzurum’da sanayi ve fabrika olmadığı gibi, üniversiteler de uzaktan eğitime geçince, yaz sezonunda iş yapamayan ve önlemler dâhilinde kapısına kilit vuran esnafın önünde uzun bir kış beklediğini ve elektrik, doğalgaz ile birlikte diğer giderleri en az ikiye katlayacaktır. Bu da nakit sıkıntısı çeken Erzurum ve bölge esnafını daha çıkmaza sokacaktır.” dedi.

Alim, nakit sıkıntısı çeken esnafın daha önceki borçları yapılandırılarak vadelerinin uzatılması, stopaj, vergi ve SGK primlerinde indirime gidilmesi gerektiğini ve esnafın daha rahat kredi alabilmelerinin sağlanması veya bankalara olan kredi borçlarına esneklik getirilerek, KOBİ'lere kredi ve finans desteği verilmesinin elzem olduğunu vurguladı.

Açıklamasında hükümete de çağrıda bulunan Mehmet Nuri Alim, “İşsizliğin yüksek olduğu ve ekonomik olarak zor bir dönemden geçen Erzurum esnafı, yeni bir işsizlik dalgası ve ekonomik zorluk yaşanmasını istemiyorsak böylesi olağanüstü dönemde devletin mağdur olan işletmelere ve sektörlere daha fazla mağduriyet yaşamadan atlatması için destek olması elzem olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.