Hayvan pazarlarında kurban bereketi

Türkiye'nin önemli hayvancılık merkezlerinden Erzurum'da, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarlarında yoğunluk yaşanıyor. Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, "İlimizde kurban sayımız yeteri derece var. Fiyatlarımız ise geçen yılla hemen hemen aynı" dedi.

admin
admin
05 Ağustos 2019 Pazartesi 07:05
Hayvan pazarlarında kurban bereketi

Türkiye'nin önde gelen hayvancılık merkezlerinden Erzurum'da, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban pazarında hareketlilik yaşanıyor.

Aziziye ilçesindeki Erzurum Canlı Hayvan Pazarı'nda müşterisini bekleyen çok sayıda besici, yıl boyu yetiştirdikleri küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını satma imkanı buluyor.

İl merkezinin yanı sıra ilçelerden getirilen kurbanlıkların satıldığı pazarda, vatandaşlar ile besiciler arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor.

Binlerce kurbanlık hayvanın büyükşehirlere sevkinin gerçekleştiği pazarda, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala yoğunluk gün geçtikçe artıyor.

Erzurum Yakutiye Ziraat Odası Başkanı ve besici İslam Yıldırım, yaptığı açıklamada, bayrama sayılı günlerin kaldığını ve pazarda hayvan alım ve satımının normal seviyede olduğunu söyledi.

Alıcıların pazara gelip kurbanlıkları almaya başladıklarını ifade eden Yıldırım, "Kırsal kesimde, yayla ve besilerdeki kurbanlık hayvanlar pazara gelmeye başladı. Pazarda, il dışına da kurbanlık sevkiyatlarımız var. İlimizde kurban sayımız yeteri derece var. Fiyatlarımız ise geçen yılla hemen hemen aynı." dedi.

CANLI KİLO FİYATI 20-21- 22 LİRADAN, HAYVAN KALİTESİNE GÖRE DEĞİŞİYOR

Yıldırım, ileriki günlerde kurban satışlarının yoğunlaşacağını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Erkek büyükbaş fiyatları 6 bin liradan başlayarak 30 bin liraya kadar yükseliyor. Pazarda gözde hayvanlarımız var ve bir ton 100 bir ton 200 kilo geliyor. Bunların fiyatları da 27-28 bin liradan satılıyor. Canlı kilo fiyatı 20-21-22 liradan, hayvan kalitesine göre değişiyor. Fazla da olmasa pazarda hayvan alım ve satımı gerçekleşiyor. Önümüzdeki günlerde pazarda daha da yoğunluğun olacağını tahmin ediyorum. Ümit ediyorum ki üreticiler güzel bir bayram geçirir. Alıcılarda umduğunu bulu ve herkes halinde memnun bir bayram geçirir."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.