Hayvan pazarlarında bayram bereketi

Erzurum'daki besiciler ellerindeki kurbanlıkların büyük çoğunluğunu satmanın mutluluğunu yaşıyor.

admin
admin
12 Ağustos 2019 Pazartesi 10:25
Hayvan pazarlarında bayram bereketi

Türkiye'de hayvancılığın önemli geçim kaynağı olduğu Erzurum'da besiciler, ellerindeki kurbanlıkların tamamına yakınını sattı.

Hayvan varlığı bakımından Türkiye'nin ikinci en büyük kenti Erzurum'da, Kurban Bayramı öncesinde iyi geçen satışlar besicileri mutlu etti.

Besiciler, aylardır harcadıkları emeğin karşılığını almak için Aziziyle ilçesindeki Erzurum Canlı Hayvan Pazarı'na getirdikleri kurbanlıkların büyük bölümünü sattı.

Küçükbaş hayvanlarını bin ile bin 500, büyükbaş hayvanlarını ise 5 bin ile 25 bin lira arasında satan besiciler, Kurban Bayramı'nın ilk gününde ellerinde kalan az sayıdaki kurbanlıkları satmaya çalıştı.

Besici Hikmet İme, yaptığı açıklamada, kurbanlık satışlarının beklediklerinden çok daha iyi geçtiğini belirterek, "Kurbanlıkların büyük bölümünü sattık ama elimizdekileri bitiremedik. Bunun nedeni de Erzurum'un hayvancılık kenti olmasıdır. Satışlar ve vatandaşların ilgisi çok iyiydi." dedi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumBayramHayvan Pazı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.