FİNANSBANK'TAN DEV YATIRIM

Finansbank, 2008 yılında Erzurum’da yaptığı ilk yatırımı Operasyon ve Çağrı Merkezi’ne ek olarak bölgede yeni bir Çağrı Merkezi kuruyor. Bankanın Erzurum’a yatırımı bu merkez ile 19 milyon TL’ye ulaştı.

13 Nisan 2012 Cuma 18:44
FİNANSBANK'TAN DEV YATIRIM
Finansbank Erzurum Çağrı Merkezi’nin açılışı yapıldı. Dadaşkent Aziziye Belediyesi Binası yanında yapılan açılışa İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal, Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup CEO’su Ömer Aras, Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, bazı ilçe kaymakamları, belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve iş dünyası katıldı.
Açılış töreni Finansbank ile Atatürk Üniversitesi arasında protokol imzalanması ile başladı. Atatürk Üniversitesi ile yapılan protokol kapsamında, Üniversite’nin Açıköğretim Fakültesi Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı müfredatı dahilinde kullanılacak bazı ders kitapları Finansbank’ın desteklediği danışmanlar tarafından yazılacak.

1000 KİŞİYE İSTİHDAM KAPISI AÇILDI
Finansbank, 2017 yılında 30. yaşını kutlarken, bu yatırım miktarını 25 milyon TL’ye çıkartacak ve bölgede 1000 kişiye istihdam sağlayacak.
Türkiye’nin genç ve dinamik bankası Finansbank, 11 bin çalışanı, 522 şubesi ve yeni yatırımlarıyla hizmette çıtayı her geçen gün daha yukarılara taşımaya ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyor. 
Finansbank, dört yıl önce 11 milyon TL’lik yatırımla temellerini attığı Erzurum Operasyon ve Çağrı Merkezi’ni, 8 milyon TL’lik yepyeni bir yatırımla büyüterek, bölge için yeni bir istihdam fırsatı sunuyor. Yeni merkezin açılışı ile Erzurum’da 1000 kişiye kadar istihdam sağlayacak olan Finansbank’ın, 2017 yılına kadar şehre yapacağı yatırımlar 25 milyon TL’yi bulacak.
Finansbank Erzurum Çağrı Merkezi’nin yeni bina açılışında konuşan Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup CEO’su Ömer Aras, Erzurum’a yaptıkları yatırımı daha da ileriye götürmek istediklerini söyledi. 2008 yılında açılan Finansbank Operasyon ve Çağrı Merkezi’nin Marmara Bölgesi dışında kurulan, doğudan batıya hizmet veren “ilk ve tek” bankacılık merkezi olduğunu belirten Aras, “Önümüzdeki 10 yıl içerisinde operasyon ve çağrı merkezlerimizin burada daha da gelişmesini planlıyoruz. İleriye dönük yatırımlarla Erzurum’da daha fazla istihdam yaratacağız” dedi.

“AYNI ZAMANDA BİR BANKACILIK OKULU”
Erzurum Operasyon ve Çağrı Merkezi’nin aynı zamanda bir bankacılık okulu misyonu taşıdığını belirten Ömer Aras şöyle konuştu: “Buradaki çalışanlarımıza bir kariyer yolu açıyoruz. Erzurum Operasyon ve Çağrı Merkezi’nde çalışmış arkadaşlarımızın çoğu, başka illere şube çalışanı olarak transfer oluyor. Bugüne kadar, Bankamız içindeki çeşitli pozisyonlara, bu merkezden yaklaşık 60 çalışanımız seçildi ve transferleri yapıldı. Bu önemli bir oran.”
Dört yıl önce hayata geçen Erzurum Operasyon ve Çağrı Merkezi’nin bir bankanın bölgeye kurduğu ilk operasyon ve çağrı merkezi olduğunu hatırlatan Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu ise, “Yeni binamız ile fonksiyonlarını ayırdığımız Erzurum Operasyon ve Çağrı Merkezleri, Finansbank’ın yurt çapındaki 4 milyon müşterisine hizmet sunma kapasitesine sahip. Finansbank olarak, aylık 3,5 milyonun üzerinde çağrı alıyoruz. Bu sayıdaki müşteri talebine cevap verebilmek için personelin iyi eğitim almış olması ve teknolojiyi iyi kullanması gerekiyor. Bunun için sürekli eğitim programı uyguluyoruz” dedi.
IMI Conferences tarafından 2011 yılında gerçekleştirilen Çağrı Merkezi Ödülleri kapsamında tüm çağrı merkezleri arasında birincilik ödülüne layık görüldüklerini ileten Güzeloğlu, satış ve servis dengesini katma değeri maksimize edecek şekilde sağlayan yeni
iş modeli ile Finansbank'ın Çağrı Merkezleri arasında farklılaştığını ve bunun da 'Bizce Mümkün' yaklaşımının bir yansıması olduğunu iletti.

ÇALIŞANLARIN YARISINDAN FAZLASI KADIN
Finansbank Erzurum Operasyon ve Çağrı Merkezleri, özellikle kadın istihdamına önemli bir katkıda bulunuyor, gençlere modern bir yapıda çalışma imkânı sunuyor ve bölgedeki göç hareketini tersine çevirmeyi destekliyor. Şimdiye kadar sadece İstanbul’dan 12 kişi Erzurum’a dönüş yaptı.
Türkiye genelindeki 11 bine yakın çalışanının yarısından fazlası kadın olan Finansbank’ın, bu merkezlerde çalışanlarının yüzde 69’u ise kadınlardan oluşuyor. Merkezler, bölgeden göç etmeyi tercih etmeyen, yükseköğrenim görmüş ve modern bir yapıda çalışmak isteyen gençlere bir fırsat da sunuyor. Çağrı Merkezi’nde, 18-30 yaş arası, 287 müşteri danışmanı çalışıyor. Bunların % 50’si üniversitede okuyor, %50’si ise üniversiteden yeni mezun. Gençler, çağrı merkezlerinin genel yapısı olan esnek çalışma saatleri sebebi ile üniversitede okurken çalışmaya başlayabiliyor ve genç yaşta bu modern yapıda hayata atılabiliyorlar.
Merkez, başka yerlerden Erzurum'a okumaya gelen öğrencilere ve yeni mezunlara iş imkanı sağlıyor. Çağrı Merkezi’nde, % 60 oranında Erzurum’da yaşayan veya okumak için Erzurum’a gelmeyi tercih etmiş çalışanlar varken; % 40 oranında da diğer illerden iş olanağı bulduğu için Erzurum’a gelen çalışan bulunuyor. Erzurum’a okumaya gelen öğrenciler arasında kendi şehirlerine dönmeyip Erzurum’da kalmayı yeğleyenler de bulunuyor.
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu ile Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, açılış konuşmalarında Erzurum’a yaptığı yatırımdan dolayı Finansbank’a teşekkür ettiler.

BAKAN ŞAHİN: ERZURUM, HER YÖNÜYLE ÖNEMLİ BİR ŞEHİR
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise, Erzurum’un çok önemli bir şehir olduğunu vurgulayarak, “Erzurum’un bugün veya dün değil, asırlara dayanan bir önemi var. Erzurum, coğrafyası, insan yapısı ve arazisiyle stratejik bir il. Aslında her ilimiz bizim için değerli ve önemlidir.” dedi.
“Finansbank Çağrı Merkezi’nin açılmasının Türkiye’nin değişmesinin ve değişen Türkiye’de Erzurum’un da geliştiğinin göstergesidir” diyen Bakan Şahin, “Bu program Erzurum’un büyüdüğünün göstergesidir. Erzurum bunun en canlı örneği. Türkiyemiz bugün dünyadaki sıkıntılara rağmen büyüyor, gelişiyor. Büyükler küçülürken, Türkiyemiz büyüyor. Bu büyümede herkesi büyük katkısı var. Çünkü bizim siyasi anlayışımızda ben değil, biz kavramı vardır. Bu büyüme ve gelişme hükümetimizin veya başkasının başarısı değildir. 75 Milyon Türkiye Cumhuriyeti’nin başarısıdır.” ifadelerini kullandı.

AÇILIŞ KURDELASINI BİRLİKTE KESTİLER
Konuşmaların ardından Bakan Şahin, Vali Öztürk, Milletvekili Yavilioğlu, Aras ve Güzeloğlu ile birlikte açılış kurdelasını kestiler. Çağrı merkezinde incelemelerde bulunan Bakan Şahin, alınan çağrıları dinledi ve çağrı merkezine tam not verdi.
Bakan Şahin daha sonra Çağrı Merkezi içerisindeki Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’ne ait eğitim sınıfının açılışını yaptı. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen ile birlikte açılış kurdelasını kesen Bakan Şahin, sınıfın içindeki bir masaya oturarak, Dekan Özen’den bilgi aldı.
Bakan Şahin, açılış töreninin ardından ilçeden ayrıldı.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NE DERS KİTABI VE DERSLİK
Yeni bina açılışı öncesi Finansbank ile Atatürk Üniversitesi arasında bir protokol de imzalandı. Atatürk Üniversitesi ile yapılan protokol kapsamında, Üniversite’nin Açıköğretim Fakültesi Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı müfredatı dahilinde kullanılacak bazı ders kitapları Finansbank’ın desteklediği danışmanlar tarafından yazılacak.
Temel Güzeloğlu konu hakkında şu sözleri söyledi: “Bölgede istihdam faaliyetlerimizi yoğun olarak sürdürmekteyiz. Erzurum’daki nitelikli işgücünün Finansbank’a kazandırılmasını bizim için kritik bir olgudur. Bu kapsamda, Atatürk Üniversitesi ile yapmış olduğumuz işbirlikleri bize çok şey kazandırıyor. Biraz önce burada imzaladığımız protokol ile Erzurum Çağrı Merkezi uzaktan eğitim programında ders kitabı olarak kullanılacak olan “Çağrı Merkezleri için Temel Satış Teknikleri” ve “Çağrı Merkezi Yönetiminde Ölçme Değerlendirme Teknikleri” isimli iki kitabın yazımı, çeşitli kariyer etkinlikleri ve sponsorluklar gibi konularda Atatürk Üniversitesi ile ortak çalışacağız ve Atatürk Üniversitesi öğrencileri ile mezunlarına staj ve işe alım süreçlerinde destek vereceğiz.”
Ayrıca Finansbank Operasyon Merkezi’nde, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi için bir derslik de tahsis edilecek. Bu işbirliğini “çağrı merkezi endüstrisinin oluşması için atılan önemli bir adımdır” şeklinde değerlendiren CEO Ömer Aras “Bu adımlara destek verdiğimiz ve vereceğimiz için çok mutluyuz” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 13.04.2012 18:48
Anahtar Kelimeler:
FİNANSBANKTAN DEV YATIRIM
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.