Fasulyesi İspir’in önüne geçmiş!

Fasulyesi İspir’in önüne geçmiş!

admin
admin
05 Mayıs 2020 Salı 13:19
Fasulyesi İspir’in önüne geçmiş!

Vedat REFAYELİ

İspir fasulyesinin ünlü olduğunu bilirdim ama bu kadar ünlendiğini bilmezdim.

Artık bir dünya markası haline gelen İspir fasulyesi, özellikle İstanbul’da fasulye üzerine yemeği ile meşhur lokanta ve restaurantlarının markası haline gelmiş olduğunu görmemle anladım bunu.

Koronavirüs salgını öncesinde İstanbul’da gittiğim Fasuli Restaurant’da kullanılan ürünün İspir fasulyesi olduğunu öğrendiğimde önce bir şaşırdım.

Bugün bir zincir halinde bulunan ve en çok yoğunluğun Topkapı'daki şubesinde yaşanan ünlü Fasuli Restaurantta zaten girişte de belirtiliyordu, İspir fasulyesi olduğu..

Fatih Terim’den, Rıdvan Dilmen’e, Orhan Gencebay’dan Erman Toroğlu’na varıncaya kadar bir çok ünlünün müdavimi olduğu restaurantta öncelikle İspir fasulyesi tercih ediliyormuş.

Zaten sadece kuru fasulyesi ile meşhur bu restaurantta yıllık fasulye stoğu yapılıyormuş.

Fasuli gibi ünlü bir yerde İspir fasulyesinin kullanılması bana Erzurum’un bu ünlü bakliyat ürününün önünün bayağı bir açık olduğunu da anlatıyor..

Bugün bile arama motorlarında İspir yazsanız İspir fasulyesinin isminin gelmesi herşeyi anlatıyor.

İspir’i bilmiyorum ama fasulyesinin ilerleyen dönemlerde daha çok duyacağa benziyoruz.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.