ETÜ'den "Erzurum İli Sosyo-Ekonomik Profili 2018" araştırması

Erzurum Teknik Üniversitesince (ETÜ) yapılan "Erzurum İli Sosyo-Ekonomik Profili 2018" araştırmasında, şehrin termal kaynaklarının hem enerji hem de turizm sektörleri açısından yatırım imkanı sunduğu bildirildi.

admin
admin
15 Mart 2019 Cuma 09:30
ETÜ'den "Erzurum İli Sosyo-Ekonomik Profili 2018" araştırması

ETÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversitenin Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezince 2018 yılında yürütülen araştırma kapsamında, şehrin sosyo-ekonomik yapısının durumu, potansiyellerin tespit edilmesi ile kalkınmasında öncelikli sektörleri ve yatırım alanları değerlendirildi.

Erzurum'un genel olarak ekonomisinin tarım, hayvancılık ve hizmetler sektörüne dayandığına işaret edilen arılan araştırmada, şu bilgiler paylaşıldı:

"Kış turizmi son yıllarda Erzurum için önemli sektör konumuna gelmiştir. Palandöken Dağı kış turizmi açısından uluslararası bir önem arz etmektedir. Erzurum ili termal kaynakları ise hem enerji ve hem de turizm sektörleri açısından yatırım olanakları sunmaktadır. Dolayısıyla ilin ekonomik ve sosyal yapısının araştırılması ve bölge içerisindeki mevcut durumunun bilinmesi önem arz etmektedir."

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumETÜ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.