ETSO VAKIF ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖNEMLİ ADIM

Doğu Anadolu Bölgesi’ne ilk vakıf üniversitesini kazandırma çabasında olan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), ETSO Yardım Araştırma Geliştirme Vakfı adına yaptıracağı üniversiteyle ilgili önemli bir aşama daha kaydetti.

02 Eylül 2014 Salı 01:17
ETSO VAKIF ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖNEMLİ ADIM
Kampüs alanı olarak, Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdürlüğü’ne ait Erzurum-Aziziye karayolu üzerindeki 136 dönümlük arazinin tabusunu alan ETSO, burada DSİ personelinin ikamet ettiği lojmanlara karşılık kurumun şehir merkezindeki yerleşkesinde 40 adet lojman yaptıracak. Uzun zaman alan bürokratik işlemlerin ardından, DSİ 8. Bölge Müdürlüğü ile imzalanan sözleşme çerçevesinde yaptırılacak lojmanların yapım ihalesi de geçtiğimiz hafta yerel bir gazetede yayımlandı.

Konuyla ilgili bilgi veren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum'a katma değer sağlayacak, gençlere alternatif eğitim imkanı sunacak ve kar amacı gütmeyen bir vakıf üniversitesi kurmanın ETSO için önemli bir hedef olduğunu ifade etti. Belirli aşamalardan geçerek gelinen noktada, YÖK’e ETSO Vakıf Üniversitesi’yle ilgili raporun sunulacağını kaydeden Başkan Yücelik, ETSO Vakfı’nın, vakıf senedinde yapılan değişiklik ve gerekli başvurulardan sonra kamu yararına çalışan vakıf statüsüne alındığını vurguladı.

Başkan Yücelik şunları söyledi; “Gerekli şartları yerine getirerek kampüs alanının tapusunu aldık. Yapılan sözleşme gereğince de DSİ’ye 40 adet personel lojmanı yapacağız. Bununla ilgili ihaleyi; 10 Eylül 2014 Çarşamba günü saat 15.00’te odamız meclis toplantı salonunda gerçekleştireceğiz. İhaleye girmek isteyen talipliler gerekli bilgiyi ve ihale dosyasını genel sekreterliğimizden alabilir”

Editör

Son Güncelleme: 02.09.2014 23:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.