ERZURUM’UN ÜNLÜ DAMAK TADI YOK SATIYOR

Erzurum’un yöresel tadları içerisinde ilk sıralarda yer alan Kadayıf dolmasının tüketiminin Ramazan ayıyla birlikte en az 15 kat arttığını belirten kadayıf ustası Muammer Tanhaş, Avrupa ülkelerinden de yoğun istek aldığını söyledi.

05 Ağustos 2011 Cuma 14:07
ERZURUM’UN ÜNLÜ DAMAK TADI YOK SATIYOR
Yöresel Kadayıf dolması satışının on bir ayın sultanı Ramazan’la birlikte rekor düzeyde arttığını kaydeden Muammer usta, "Kadayıf dolmasız bir iftar düşünülemez. Çorba, pilav ve et yemeğini bütünleyen kadayıf dolması, hergün yenmesine karşın yine de tercih ediliyor. Ramazan'da kadayıf tüketimi, en az 15 kat artıyor” dedi.
Çiğ kadayıfın içerisine cevizi koyarak dolma gibi sarıp yumurta sarısına batırdıktan sonra tereyağında kızarttıklarını kaydeden Tanhaş, “Tereyağında kızaran kadayıfı balın içine atıyoruz. Servise hazır olan kadayıf dolması, afiyetle tüketiliyor. Kilosunu 15 liradan sattığımız kadayıf dolması, kışın vücudu sıcak tutuyor” dedi.
Ramazan sofrasının bir numaralı tatlısı olarak her evde yapılan kadayıf dolmasının 10 gün bozulmadan saklandığına anlatan Muammer usta, gurbetteki Türk işçileri ve yabancı turistler aracılığıyla uzun zaman önce Avrupa’ya satış yaptıklarını söyledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.