Erzurum’un kredi performansı açıklandı

TBB Mayıs ayı nakdi kredi iller dağılım sonuçlarını açıkladı.

admin
admin
12 Temmuz 2018 Perşembe 13:32
Erzurum’un kredi performansı açıklandı

 

Erzurum’da 7.9 milyar TL tutarında kamu bankası, 3.08 milyar TL tutarında özel banka, toplamda ise 11,0 milyar tutarında nakdi kredi kullanımı gerçekleşti. İlde kişi başına düşen nakdi kredi tutarı 14,4 bin TL oldu. Erzurum Nakdi kredi kullanım tutarı bakımından Türkiye illeri sıralamasında 26, Doğu Anadolu Bölgesi illeri sıralamasında ise 1’inci sırada yer aldı

ERZURUM ÖLÇEĞİNDE KİŞİ BAŞINA DÜŞEN KREDİ TUTARI

TBB verilerine göre Erzurum’da 2018 Mayıs ayı ölçeğinde kişi başına düşen nakdi kredi tutarı özel banka kredilerinde 4.06 bin TL, kamu bankası kredilerinde 10,4 bin TL, toplam nakdi kredi de ise 14,4 bin TL olarak hesaplandı. Erzurum’da kişi başına düşen nakdi kredi tutarı 27.9 bin TL olan Türkiye ortalamasının altında kaldı.

KAMU BANKASI KREDİLERİ VE ERZURUM

Mayıs ayı bazında Erzurum’da 7.9, KUDAKA istatistik Bölgesi illerinde 9.5, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi illerinde 14,0, Doğu Anadolu Bölgesinde ise 29,9 milyar TL tutarında kamu bankası nakdi kredi kullanımı kaydedildi. İlin Doğu Anadolu Bölgesi toplamında kamu bankası kredi kullanım tutarı payı yüzde 27,08 oldu.

ÖZEL BANKA KREDİLERİ VE ERZURUM

Mayıs döneminde Erzurum’da 3.08, KUDAKA istatistik Bölgesi illerinde 4.1, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi illerinde 7,1, Doğu Anadolu Bölgesinde ise 17.9 milyar TL tutarında özel banka nakdi kredi kullanımı kaydedildi. İlin Doğu Anadolu Bölgesi toplamında özel banka kredi kullanım tutarı payı yüzde 17.23 olarak tespit edildi.

BÖLGESEL VERİLER VE ERZURUM

2018’in ilk beş ayında Erzurum’da 11,0, KUDAKA istatistik Bölgesi illerinde 13,6, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi illerinde 21,2, Doğu Anadolu Bölgesinde ise 47,2 milyar TL tutarında nakdi kredi kullanımı gerçekleşti. İlin Doğu Anadolu Bölgesi toplamında nakdi kredi kullanım tutarı payı yüzde 23,34 olarak hesaplandı. Erzurum’un KUDAKA payı yüzde 80.66, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi payı ise yüzde 51.89 olarak ölçüldü.

ERZURUM TÜRKİYE’DE 26. SIRADA

Erzurum Nakdi kredi kullanım tutarı bakımından Türkiye illeri sıralamasında 26, Doğu Anadolu Bölgesi illeri sıralamasında ise 1’inci sırada yer aldı. Türkiye’de nakdi kredi kullanımının en yoğun ve yüksek olduğu 26 il, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Gaziantep, Konya, Kocaeli, Adana, Denizli, Mersin, Kayseri, Hatay, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Balıkesir, Aydın, Samsun, Kahramanmaraş, Eskişehir, Sakarya, Diyarbakır, Trabzon, Şanlıurfa ve Erzurum olarak kaydedildi.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ İLLERİ KREDİ KULLANIM TUTARI DAĞILIMI

Mayıs ayı ölçeğinde Erzurum’da 11,0 milyar, Malatya’da 7.4 milyar, Van’da 6,2 milyar, Elazığ’da 5.7 milyar, Kars’ta 2.4 milyar, Ağrı’da 2.3 milyar, Erzincan’da 2,0 milyar, Bitlis’te 1.8 milyar, Muş’ta 1.6 milyar, Iğdır’da 1.5 milyar, Bingöl’de 1.2 milyar, Ardahan’da 1.1 milyar, Hakkari’de 1,0 milyar, Tunceli’de 803.8 milyon, Bayburt’ta 547.7 milyon TL tutarında nakdi kredi kullanıldı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumKredi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.