ERZURUMSPORLU 200 YÖNETİCİ VERGİ KISKACINDA

Erzurumspor’da 2003’ten günümüze kadar görev yapan yaklaşık 200 yönetici, büyük bir vergi borcuyla karşı karşıya kaldı.

13 Aralık 2013 Cuma 17:29
ERZURUMSPORLU 200 YÖNETİCİ VERGİ KISKACINDA
Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında “ödeme emri” gönderilen yöneticilerin, Erzurumspor’un 3,5 milyon lirayı bulan vergi borcunu ödemesi isteniyor. 

Ekonomik sorunlarını aşamayarak, 2010 yılında profesyonel liglerden çekilmek zorunda kalan Erzurumspor’u yaşatabilmek için sorumluluk alan yaklaşık 200 kişi, kulübün vergi borcunu ödemeyle karşı karşıya kaldı. Her yöneticiye, görev aldığı dönemleri kapsayan “ödeme emri” gönderilirken, borcun ödenmemesi halinde yöneticilere yasal takibat yapılacağı öğrenildi. Aralarında AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ve MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk’ün de bulunduğu, işadamları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ile yönetim kurulu üyeleri, bürokratlar, devlet memurları ve emeklilerin de bulunduğu 200 kişi, bir anda icra tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan söz konusu borçla ilgili bugüne kadar hiçbir ihbarname almayan yöneticiler, kendilerine gönderilen ve 7 gün içerisinde ödenmesi istenilen “kesinleşmiş” borçlarla ilgili “ödeme emri” ile büyük bir şok yaşadılar. Konuyu yargıya taşıyan Erzurumspor’un eski yöneticileri, ortada ciddi bir haksızlık bulunduğunu öne sürerek, “Bu yanlışlığın ve haksızlığın giderilmesi gerekiyor. Şehrimizin kulübünü yaşatabilmek için yaptığımız çalışmaların, fedâkarlıkların karşılığı bu olmamalıydı. Vergi Dairesi, herkesten kendi dönemiyle ilgili vergi borcunun tamamını istiyor. Yani sizin döneminizde 500 bin lira vergi borcu oluşmuşsa, Vergi Dairesi bunun tamamını bir yöneticiden istiyor. Deniyor ki, “devlet kimden bu parayı bulursa, ondan alır.” Bu mantık insanları iflasa, batağa sürükler. Toplumsal bir felaketle karşı karşıyayız ” dediler.

Konu ile ilgili görüştüğümüz hukukçular, yapılan işlemin eksik hatalı ve hukuka aykırı yanlarının olduğunu ve konu hakkında hukuki süreçlerin başlatılması gerektiğini belirtiler.

Erzurum’a bomba gibi düşen bu gelişme birçok tehlikeyi de beraberinde getirdi. Erzurum Vergi Dairesi’nin olası icra ve haciz takibi karşısında özellikle işadamlarının büyük riskle karşı karşıya kalacağı, iflasların oluşabileceği ifade ediliyor. Banka hesaplarına el konulması durumunda iş adamlarının iflas riskiyle karşı karşıya kalacakları, birçok insanının da gayrimenkullerini kaybedip, ailevi çöküntü yaşayabilecekleri belirtiliyor.

Editör

Son Güncelleme: 13.12.2013 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
? 2013-12-15 21:12:17

dirisinden bir çektik,ölüsünden bin çekiyoruz.kapandı da yakamızı kurtaramadık