ERZURUMLU YAZILIM FİRMASI SSOFT IRAK’TA ŞUBE AÇTI

Yaklaşık 25 yıldan beri Erzurum’da yazılım yapan Ssoft yazılım firması, Ankara ve İzmir’den sonra Kuzey Irak’ın başkenti Erbil’de de şube açtı.

25 Aralık 2013 Çarşamba 12:49
ERZURUMLU YAZILIM FİRMASI SSOFT IRAK’TA ŞUBE AÇTI
Firma sahibi Zafer Tahtalı, amaçlarını yeniden yapılanma sürecinde olan Kuzey Irak’ta, bir Erzurum firmasının teknoloji satmasını sağlamak olduğunu söyledi. 

Erzurum’dan dünya ya açılan firmalara bir yenisi daha eklendi. Daha önce Erzurum’da ürettiğini yurt dışına satan firmalar isimlerini duyururken, bu kez yurt dışında üretim yapacak bir firma atağa geçti. Erzurum’da 1988 yılından beri yazılım işi yapan Ssoft yazılım firması, Erzurum ve ülke genelinde elde ettiği başarısını, bu kez yurt dışında yatırım yaparak sağlamaya çalışıyor. Kuzey Irak’ın başkenti Erbil’de şube açan Ssoft yazılım firması, kamu ve özel sektöre teknoloji sağlayacak. Ankara ve İzmir’de şubelerinin bulunduğu söyleyen Ssoft yazılım firması sahibi Zafer Tahtalı, yurt dışı açılımlarını da Kuzey Irak’ın başkenti Erbil’e yapmayı uygun gördüklerini belirtti. Yeniden yapılanan Kuzey Irak’a teknoloji satmak ve teknoloji sağlamanın bir Türk ve Erzurum firması olmalarından dolayı gurur verici olduğunu kaydeden Zafer Tahtalı, “Şu anda teknoloji sağlayan firma olarak yalnız biz varız. Şubemizi yeni açtık. Erbil’in en gözde yerinde ofisimizi kurduk. 4 arkadaşımızla faaliyetlerimize başladık. 2014 yılında bu rakamı 20’ye çıkarmayı hedefledik. İnşallah kısa sürede kendimizi bu ülkede saygın bir yere getireceğiz.” dedi.

Kuzey Irak’ta büyük Türk şirketlerinin yıllar önce yerlerini aldığını, özellikle inşaat alanında çok önemli eserlere Türklerin damga vurduğunu söyleyen Ssoft yazılım firması sahibi Zafer Tahtalı, “Yazılım ve teknoloji bu bölgede yok denecek kadar az. Bankalarda bile sistem kullanımına hala geçilmemiş. Bilgisayar var fakat yazılım yok. Bizim sektörümüz için bulunmaz bir pazar. Zaman kaybetmeden burada yerimizi almak ve çalışmalarımıza başlamak istedi” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 25.12.2013 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tuğrul Akyüz 2013-12-25 23:10:54

Yerinizi ziyaret ettik, yerinizin güzelliği kadar islerinizde guzel olur umarım. bir Erzurumluyu daha Erbil de görmek guzel.