Erzurumlu girişimci kolonya ile yurtdışına açılıyor

Erzurumlu girişimci devlet desteğiyle açtığı tesiste yurt dışına kolonya pazarlamayı hedefliyor.

admin
admin
01 Şubat 2021 Pazartesi 07:14
Erzurumlu girişimci kolonya ile yurtdışına açılıyor

Girişimci Selçuk Uygur, "İhracat anlamında hazırlıklarımız tamam. Türk cumhuriyetlerine ve Orta Doğu pazarlarına numunelerimizi gönderdik. İnşallah olumlu cevap alırsak bölgemizde üretilen kolonyaları yurt dışına pazarlayacağız" dedi.

Erzurum'da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle açtığı tesiste deterjanın yanı sıra kolonya da üreten Selçuk Uygur, yurt dışına açılmayı hedefliyor.

Girişimci Uygur, geçen yıl deterjan imal etmek için KOSGEB'e sundukları projenin onaylanmasıyla haziran ayında Erzurum'da kurduğu tesiste, gerekli sertifika ve izin belgelerini tamamlayarak üretime başladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle artan kolonya tüketimini göz önüne alan Uygur, üretim bandını genişleterek beraber çalıştığı 3 kimyager ile kısa sürede kolonya üretimi için girişimlerde bulundu.

Uygur, günlük ortalama 4 ton ürettiği kolonyayı, Erzurum'un yanı sıra Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Kars ve Ardahan'a pazarlıyor.

Uygur, AA muhabirine, 2020 yılında tesisini kurduğunu belirterek, "Kendi markamız altında limon kolonyası üretip pazarlamasını yapıyoruz." dedi.

Tesiste 10 kişinin istihdam edildiğini dile getiren Uygur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kolonyada 80 derece alkol bulunduğundan virüsleri yok etmede etkili. Bu da insanların kolonyayı dezenfektan olarak tüketmesini sağladı. Şimdilik yüzde 40 kapasiteyle çalışarak 6 ile kolonya gönderiyoruz. Önümüzde günlerde istihdamı artırmayı ve Doğu Anadolu'ya açılmayı planlıyoruz. İhracat anlamında hazırlıklarımız tamam. Türk cumhuriyetlerine ve Orta Doğu pazarlarına numunelerimizi gönderdik. İnşallah olumlu cevap alırsak bölgemizde üretilen kolonyaları yurt dışına pazarlayacağız."

Uygur, e-ticaretten de satış yaptıklarını belirterek, hedeflerinin Türkiye ve yurt dışı pazarı olduğunu ifade etti.

Tesisin sorumlu kimyageri Muhammet Akbulut da kolonyanın yapım aşamasına başlamadan önce hazırlanan numune üzerinde fiziksel ve kimyasal özellikleri analiz ettiklerini anlattı.

Editör

Son Güncelleme: 02.02.2021 01:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.