ERZURUM’DAN DİREKT SEFER SİNYALİ

Antalya’nın Alanya ilçesinde sürdürülebilir turizm çalışmaları kapsamında farklı pazarlardan pay almak için, iç pazara yönelik tanıtım çalışması yapıldı.

10 Mayıs 2014 Cumartesi 15:03
ERZURUM’DAN DİREKT SEFER SİNYALİ
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) ve Anadolu Jet işbirliğiyle yapılan Alanya gezisi organizasyonuna Anadolu Jet Tanıtım ve Pazarlama Müdürü Zekeriya Çoştu, Pazarlama Koordinatörü Demokan Murat Öktem, Pazarlama Saha Sorumlusu Burak Er, Türk Hava Yolları Erzurum Satış Müdürü Mehmet Akkaya, TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu BYK Başkanı Hakan Urvasızoğlu ve Erzurum merkezli seyahat acente temsilcilerinden oluşan 13 kişilik heyet katıldı.

İki gün boyunca Alanya’da kalan heyet, ilk gün Alanyalı turizm dernek yöneticileriyle toplantıda bir araya gelirken ikinci günde ise tarihi Alanya Kalesi, tekne yapımlarının devam ettiği tarihi Alanya Tersanesi ve Akdeniz Üniversitesi Konaklı Kongre Merkezi’ni gezdi.

Toplam 90 binden fazla öğrenci sayısıyla öne çıkan 766 bin nüfuslu Erzurum’un, çevre illeriyle birlikte iç pazar turizmine büyük katkı sağlayacağının vurgulandığı görüşmelerde, Erzurum Havalimanı’nın çevre iller tarafından da aktif olarak kullanıldığı belirtildi. Erzurum’dan hareketle Ankara üzerinden Gazipaşa Havalimanı’na aktarmalı uçuşlarla Alanya’ya getirilecek tatilci potansiyelinin ortaya çıkarılması ve sonuçlarına göre ilerleyen dönemlerde Erzurum Havalimanı-Gazipaşa Havalimanı direkt seferlerinin uçak şirketleri tarafından başlatılabileceği dile getirildi.

Erzurumlu acente yöneticileri, ilk kez Alanya için kapsamlı bir görüşme düzenlediklerini belirterek, Alanya’nın kendileri için önemli bir tatil bölgesi olduğunu ve hedeflerinin Erzurum’da Alanya tatili tanıtımı yapmak olduğunu söylediler. Erzurumlu acente temsilcileri konu ile ilgili olarak, yerel ve bölgesel gazete ve TV reklam çalışmaları başlatacaklarını dile getirdiler.

Öte yandan heyetin Alanya’da yapmış olduğu temasların ve gezilen tarihi noktalarda çekilen fotoğrafların Anadolu Jet dergisinde yayınlanacağı da bildirildi.

Editör

Son Güncelleme: 10.05.2014 15:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.