ERZURUM’DAKİ ‘DAP-ÇİFTÇİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SONA GELİNDİ

DAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin finanse ettiği ve 2 yıl önce temeli atılarak inşasına başlanan Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne bağlı Çiftçi Eğitim Merkezi’nde sona gelindi.

admin
admin
28 Şubat 2016 Pazar 18:03
ERZURUM’DAKİ ‘DAP-ÇİFTÇİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SONA GELİNDİ
DAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin finanse ettiği ve 2 yıl önce temeli atılarak inşasına başlanan Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne bağlı Çiftçi Eğitim Merkezi’nde sona gelindi. 

Beraberinde, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Özdoğan, Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörü Ömer Faruk Karyağdı ve Ziraat Mühendisi Sinan Kılıçtek’le birlikte ‘DAP-Tarım Bilimleri Eğitim Merkezi’ ve ‘Araştırma ve Uygulama Serası’nı gezerek incelemelerde bulunan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Elazığ ve Van’ın ardından çiftçilik yapan kişilerin konaklamalı eğitimine katkı sağlamak amacıyla yaptırılan önemli bir merkezi Erzurum’a ve bölgeye kazandırmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Demir, DAP bölgesinde bulunan veteriner ve ziraat fakültelerinin araştırma ve uygulama birimlerinin alt yapısının güçlendirilmesi ve bölgede hayvancılıkla uğraşan ve çiftçilik yapan kişilerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla bu projeleri desteklediklerini söyledi.

BİLİNÇLİ ÜRETİMLE BÖLGE KALKINACAK, KATMA DEĞER ARTACAK…

Merkezin çok yakın bir zamanda hizmete gireceğini ifade eden Başkan Demir, şunları kaydetti:

“Diğer bölgelerle olan sosyo-ekonomik gelişmişlik farkını azaltmak ve mevcut verimlilik düzeyini geliştirerek ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla kurulan İdaremiz, 2013 yılında, Atatürk, Fırat, Yüzüncü Yıl Üniversiteleri’nde Çiftçi Eğitim Merkezlerinin kurulması için adım atmıştır. Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın katılımlarıyla Elazığ ve Van’daki Çiftçi Eğitim Merkezlerini hizmete başlattık. Sırada Erzurum var. Bölgede yürüttüğümüz, Küçük Ölçekli tarımsal Sulama, Hayvan İçme Suyu Göletleri, Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarları, Sıvat Dağıtımı, DAP Bölgesi Koyunculuğunun Geliştirilmesi Projesi, Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Projelerinin yanında, bu projeyle de çiftçimize bir adım daha yaklaşmış olacağız. Bu projeyle, tarımla uğraşan çiftçilerimizin üretimlerinin daha verimli olması amaçlanmış ve üniversite işbirliği ile bu sektörde faaliyet gösteren insanlara konaklamalı bir eğitim merkezi kurmuş olduk. Bu merkezde bitkisel üretime yönelik modern bir uygulama serasının yapımını da destekledik. Bu projeler sayesinde, bilinçli ve nitelikli üretimle bölge kalkınacak, katma değer artacak. Tarım sektöründe verimliliğin artırılması için çalışmalarımız devam etmektedir.”

MERKEZ, BÜNYESİNDE BİR BİTKİSEL ÜRETİM SERASI VE SOSYAL DONATILARI DA BARINDIRIYOR

Ziraat ve veteriner fakülteleri öğrencilerine ve kamu personeline de uygulamalı eğitim imkânları sağlayacak Çiftçi Eğitim Merkezi’nde, 30 yatak kapasiteli misafirhane, 2 adet derslik, amfi, bitkisel üretim serası, dinlenme salonu, yemek ve mutfak gibi donatılar da bulunuyor. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.