ERZURUM’DA KURBANLIKLAR PAZARA İNDİ

Kurban Bayramı’na az bir süre kala Erzurum’da kurbanlıklar hayvan pazarlarında yerini almaya başladı.

10 Eylül 2014 Çarşamba 22:36
ERZURUM’DA KURBANLIKLAR PAZARA İNDİ
Erzurum’da Kombina Caddesi üzerinde bulunan hayvan pazarı, kurbanlık hayvanlarla dolmaya başladı. Kurban Bayramı’na az bir süre kala Erzurum’un köylerinden vatandaşlar besledikleri kurbanlıkları pazara getirirken, bazı vatandaşlar da hayvanlarını batı illerine götürmek için yola çıktı. Pazarda alıcılar kurbanlıkların fiyatlarının yüksekliğinden, satıcılar ise ucuzluğundan yakındı.

Yıl boyunca besledikleri hayvanlarını satmaya çalışan besiciler bayramdan ümitli. Alıcılar, kurban fiyatlarının biraz daha düşmesini umut ederek pazarlık için son haftayı beklediklerini ifade etti.

Alıcıyı da çok mağdur etmeyeceklerini anlatan besiciler, “Geçen yıldan farklı çok fiyat istemiyoruz. Şimdi kurbanlıklar yavaş yavaş geliyor. Alıcılar da gelip fiyat alıyor. Toplu almak isteyenler de oluyor. İnşallah iyi olur diye bekliyoruz” dedi.

Geçen yıl kilosu 11-12 TL'den satılan kurbanlıklar, bu yıl kilosu 16-18 TL arasında satılıyor.

Editör

Son Güncelleme: 10.09.2014 22:37
Anahtar Kelimeler:
ErzurumPazarKurbanlık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.