ERZURUM’A 206 MİLYONLUK 24 TESİS

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum’da 206 milyon TL yatırım bedelli 24 tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek…

admin
admin
12 Ağustos 2016 Cuma 11:43
ERZURUM’A 206 MİLYONLUK 24 TESİS
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 13 Ağustos Cumartesi günü saat 11.00’da Erzurum’da düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasiminde 206 milyon liraya mal olacak 24 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Prof. Dr. Recep Akdağ Erzurum programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 19 adet tesisin ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM)’nce yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak ve DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen 4 adet tesisin de açılışını gerçekleştirecek.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca programı çerçevesinde Erzurum’a yapılması planlanan 822 milyon TL yatırım bedeline sahip 76 müjdeyi de açıklayacak.
ERZURUM’A 206 MİLYON TL’LİK 24 TESİS
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ saat 14.00’da Yakutiye Kent Meydanı’nda düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Şenkaya Tütenocak, Oltu Şendurak, Merkez Karagöbek, Şenkaya Sarıyar, Uzundere, İspir Madenköprübaşı Barajları, 2 adet gölet, 1 adet sulama ile 14 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Ayrıca OGM tarafından yapılacak ağaçlandırma ve ormancılık projelerini de açıklayacaklar.
İki bakan aynı merasimde DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan 4 adet taşkın koruma tesisini de hizmete alacak ayrıca Erzurum’da 20 aileye süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, seracılık, fenni arıcılık, güneş enerjisi ve gelir getirici türler için Orköy sertifikası verecek.
132 BİN 190 DEKAR ZİRAİ ARAZİ SUYA KAVUŞACAK
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından temeli atılacak tesislerle 132 bin 190 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Ayrıca 3 ilçe, 44 yerleşim yeri ve 136 bin dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak.
ERZURUM’A 822 MİLYON TL’LİK YATIRIM SAĞANAĞI
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2016 yılını Erzurum’da yatırımlarda hamle yılı ilan etti. Prof. Dr. Veysel Eroğlu da programı çerçevesinde Erzurumlulara 822 milyon lira yatırım bedeline sahip 76 müjde müjde verecek.
Müjdeler arasında baraj, sulama tesisleri, taşkın koruma tesisi, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi, Nene Hatun Tarihi Milli Parkı Erzurum Kültür Sokağı çalışmalarının tamamlanması, Nene Hatun Tarihi Milli Parkı 3 Şehitlik ihyası ve 3 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) kurulumu yer alıyor. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.