ERZURUM LOJİSTİK KÖYDE İKİNCİ ETAP START ALIYOR

Erzurum Palandöken Lojistik Köyü birinci etap proje çalışmasının tamamlanmasının ardından, ikinci etap inşaat işleri ve demiryolu bağlantılarının yapımına başlanıyor.

02 Nisan 2015 Perşembe 16:16
ERZURUM LOJİSTİK KÖYDE İKİNCİ ETAP START ALIYOR
Erzurum Palandöken Lojistik Köyü birinci etap proje çalışmasının tamamlanmasının ardından, ikinci etap inşaat işleri ve demiryolu bağlantılarının yapımına başlanıyor. 

Ana amacı ulaştırmada, araç kullanımı, insan gücü organizasyonu, ambar kullanımı, lojistik zinciri optimizasyonu ile toplam ulaştırma ve personel maliyetlerinde azalma, ulaştırma operatörlerinin toplam iş hacminde artış sağlanarak yüksek kalite düzeyine ulaşmasını sağlamasının yanı sıra, Erzurum'un sosyo-ekonomik yapısına canlılık getirmesi beklenen, Erzurum Palandöken Lojistik Köyünde, projesi ve hazırlıkları tamamlanan ikinci etap ihalesinin Nisan ayı içinde yapılacağı belirtildi.

26 milyon liraya tamamlanan birinci etap çalışmalarında; Trafo Binası, Su Deposu Binası Gözetleme ve Röl Evi Kulesi, İdari ve Sosyal Tesisler Binası, Loko Bakım Onarım Atölyesi, Müşteri Depo ve Müşteri Konteynır Alan dolgusu, Yükleme Boşaltma Sahası, Yüksek Yük Yükleme Rampası, Lojistik Müdürlüğü Binası Tüm tesisin yağmur suyu hattı ve çevre ihate duvarı yapılan Lojistik köyün, ikinci etabında yaklaşık 10 kilometre demir yolu üst yapı bağlantı yapılması (ray döşenmesi), ek depolama ve manevra alanları ile müşteri depo ve konteynır alanları ve karayolu bağlantısı için üst geçit yapılması planlanıyor.

Türkiye’de yapılması planlanan 19 Lojistik köy merkezinden biri olan ve 2016 yılı sonu itibariyle tamamlanması hedeflenen, 360 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan, Erzurum Palandöken Lojistik Köyünün hizmete girmesiyle, Erzurum'un bölgenin önemli lojistik merkezlerinden birisi haline gelmesi ve aynı zamanda şehir, bölge ve ülke ekonomisine önemli katma değer kazandırması bekleniyor.

Lojistik köy inşaatında birinci etabın tamamlandığını, ikinci etap proje ve ihale sürecinin hızlı ilerlediğini ve Nisan ayı içinde ihale ilanına çıkılacağını belirten Vali Dr. Ahmet Altıparmak, "Lojistik köyleri bulundukları çevrenin ekonomik kalkınmasına önemli katkılarda bulunmaktadır. Erzurum ekonomisine de etkisi fazla olacaktır. Erzurum 4.5 milyonluk bir nüfusa hitap eden bir bölge şehridir. Bu bizim için önem arz eden ve sürekli takibinde olduğumuz bir yatırımdır. Erzurum'un da lojistik merkezle birlikte kısa sürede kalkınacağına ve gelişeceğine inanıyorum. Bu projede emeği geçen ve özellikle ikinci etap projenin bu kadar kısa sürede ihaleye çıkılmasını sağlayan başta eski İçişleri Bakanımız Efkan Ala olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Editör

Son Güncelleme: 02.04.2015 16:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.