Erzurum Kadın Kooperatifi markalaştı

Türk Patent Enstitüsü’ne yaptıkları başvuru ile Erzurum merkezde kurulan ilk kadın kooperatifi, Erzurum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, ERZURUM KADIN KOOPERATİFİ markasını aldı.

admin
admin
29 Ocak 2021 Cuma 23:05
Erzurum Kadın Kooperatifi markalaştı

Erzurum Kadın Kooperatifi Başkanı Zeynep Polat; “Türkiye Patent Enstitüsü’ne yaptığımız başvuruyla önce veri tabanında logo ve ismimizin tescile uygunluğu araştırıldı akabinde resmi süreci başlatarak marka başvurumuzu yaptık. Nihayetinde birçok emsal kararın aksine, dört aydan daha kısa bir sürede Türk Patent Enstitüsü tescil kararı vererek, markamız tescillenmiş, logo ve ismimiz koruma altına alınmış oldu“ dedi.

Yöresel gıda ürünleri üzerine faaliyet gösteren Erzurum-merkezde kurulan ilk kadın kooperatifi olan Erzurum Kadın Kooperatifi, öncelikli olarak Erzurum’un en önemli yöresel gıda ürünlerinin başında gelen Erzurum Balı’nı kendi markaları olan Erzurum Kadın Kooperatifi markasıyla çıkardı.

Bir seneyi aşkın süredir bal üzerine faaliyetlerini sürdüren kooperatif, çalışmalarını profesyonel anlamda yürütüyor.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Dodoloğlu ile kooperatif danışmanlığı üzerine anlaşan Erzurum Kadın Kooperatifi, çoğunluğu kadın, kırk üreticiyle temasa geçerek onlara her anlamda alt yapı desteği sağlayıp, üretime teşvik ediyor.

Üretimin, mayıs ayında başlayıp ağustos ayı sonu itibariyle hasatla son bulduğunu belirten Polat; “ hasatla toplanan tüm ballarımızdan Tarım İl Müdürlüğü tarafından numuneler alınarak, analizleri yapıldı. Analiz sonuçlarımızdan standartların üstünde güzel sonuçlar aldıktan sonra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in destekleriyle belediyenin Uzundere dolum ve paketleme tesislerinde, her aşaması gıda kodeksine uygun olarak ballarımızın dolum ve paketlemesi gerçekleşti “dedi.

Pekmez ve kuru fasülye üzerine de çalışma yürüttüklerini belirten Polat, “Erzurum Belediyesi iştirak şirketi ile yapmış oldukları protokolle ESKER A.Ş. üzerinden kadın üreticilerden kuru fasülye ve pekmez yapımı için dut temin edip, Uzundere tesislerinde işleyip, dolum ve paketlemesini yapıyoruz.“ dedi.

Polat, balın dışında diğer ürünlerini de kendi markalarıyla çıkaracaklarını belirtti.

Bal yan ürünlerinden propolis, polen, arı sütü, arı ekmeği gibi ürünlerin de yer aldığı Erzurum Kadın Kooperatifi, ürün portföyünü her geçen gün genişletmeyi amaçlıyor.

Polat; “ Türkiye’nin birçok noktasından emeklerini bizimle paylaşmak isteyen kadınlarımız var, şu an o ürünlerin kalite güvenilirliğini araştırıyoruz. Kooperatifimizde öncelikli olarak tabi ki Erzurumlu kadınlarımızın emekleri yer alacak ancak Türkiye çapında tüm kadınlarımızında emekleri bizim için çok değerli. Erzurum’a hakiki zeytinyağını getirmek için anlaşmamızı sağladık.

Manisa-Akhisar naturel soğuk sıkım zeytinyağlarımızı en kısa sürede kooperatifimizde görebileceksiniz “ dedi.

Müsiad Erzurum Kadın Komitesi Başkanlığı ve TOBB Erzurum Kadın Girişimciler Kurulu Başkanvekilliği görevlerini yürüten Erzurum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Polat, tüm faaliyetlerinin kadın girişimciliğini geliştirmek, kadını üretime teşvik etmek ve istihdamı artırmak olduğunu ifade etti.

Erzurum’da kendi markalarını oluşturmanın yanı sıra Erzurum balı gibi kalitesi tartışılmaz bir ürünü kendi markalarıyla piyasaya sunmanın gururu içinde olduklarını ifade eden Polat, en büyük hedeflerinin yeteri kadar tanıtımı yapılmayan Erzurum Balı başta olmak üzere yöresel gıda ürünlerini yerelden başlayarak, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak olduğunu söyledi.

Editör

Son Güncelleme: 31.01.2021 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.