ERZURUM EN AZ 10 MİLYONLUK GELİRDEN OLDU

Ertelenen final maçı Erzurum’da tahmini 10 milyonluk geliri suya düşürdü.

24 Temmuz 2011 Pazar 15:02
ERZURUM EN AZ 10 MİLYONLUK GELİRDEN OLDU
Cem BAKIRCI HABERİ

Şike operasyonu nedeniyle Beşiktaş-Fenerbahçe Süper Kupa Finali’nin ertelenmesi en çok Erzurumlu’yu üzdü. Erzurum’un finalden beklediği 10 milyon liralık gelir de şimdilik suya düşmüş oldu.
Finale Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin kalması nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) maçı yayıncı kurulaşa 1 milyon liraya satmayı planlıyordu. Daha önce Süper Kupa finallerinin yayın hakkı ücreti ise 600-750 bin TL arasında değişiyordu. Süper Kupa finalinin ayrıca 4 sponsoru olacaktı. Her bir sponsorun 50 bin dolar ödeyeceği Süper Kupa finalinde sponsor firma gelirleri de 200 bin doları (330 bin TL) bulması planlanıyordu. Son dönemlerin en önemli Süper Kupa finallerinden biri olarak gösterilen Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşmasında yan sponsorlarla gelirin artacaktı.

750 BİN TL’LİK HASILAT
Yeni Erzurum Stadı’nda 25 bin taraftarın maçı izlemesi bekleniyordu. Fenerbahçe-Beşiktaş Süper Kupa finalinin bilet hasılatı da geçtiğimiz yıllara göre artacaktı. Fiyatların 20 ile 40 TL arasında değiştiği maçta yaklaşık 750 bin TL’lik bilet hasılatı gerçekleşecekti.

‘ERZURUM TARİHİNİN EN ÖNEMLİ MAÇINA EVSAHİBLİĞİ YAPACAKTI’
Şehir ekonomisinin Beşiktaş-Fenerbahçe maçına ev sahipliği yapmasıyla canlanacağını söyleyen Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Erzurum tarihinin en önemli maçına ev sahipliği yapacaktı. Erzurum bu maçı almayı hak etti. 25 bin taraftarın 15 bini şehir dışından gelecekti. Yaklaşık 2 gün konaklayacak taraftarlar Erzurum ekonomisini canlandıracaktı.”

‘İŞ ADAMLARI ERZURUM’A ÇIKARMA YAPACAKTI’
Maç için özel etkinlikler de planladıklarının altını çizen Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, şu bilgileri verdi: “Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu geçtiğimiz günlerde Erzurum’a geldi. Biz de kendisinden böylesine önemli bir maçla Erzurum’un tanıtımına katkı yapmak için destek istedik. Türkiye’deki oda ve meclis başkanlarını maç için Erzurum’a getirmeyi planladık. İş dünyasının önemli isimlerini getirecektik. Böylelikle şehrin tanıtımına da katkı yapacaktık.”

‘ŞEHRİN EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR’
Süper Kupa Finali’ni Erzurum’un hak ettiğini söyleyen Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, “Bir sonraki maçın yine Erzurum’a verilmesini istiyoruz. Böylesine önemli maçlar şehir ekonomisi için çok büyük bir fırsat. Bunun örneklerini Sivas, Kayseri ve Şanlıurfa gibi illerimizde gördük. Maç için Anadolu şehirlerine Türkiye’nin dört bir yanından taraftar geliyor. Hem şehir ekonomisi hareketleniyor hem de tanıtım için çok büyük fayda sağlıyor” dedi.

‘ERZURUM EKONOMİSİ İÇİN MORAL OLACAKTI’
Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın 31 Temmuz’da Erzurum’da oynayacakları Süper Kupa finalinin ertelendiğini açıklamasıyla kentin ekonomik çevrelerinin moralleri bozulduğunu ifade eden Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik “Rezervasyonlar bakımından daha düne kadar bütün odalarımız doluydu. Bugün ise Palan Otel, Dedeman, Polat Reneissence otellerin odası tamamen boş kaldı. Erzurum’da özellikle dört büyük takım fanatiklerinin yanı sıra doğu illerinden taraftar Erzurum’a akın ederek bu kupa maçını izleme olanağı bulacak hem de şehrin girdi ekonomisine katkı ile birlikte Erzurum ekonomisine büyük güç saplayacaktı. Umarım ertelenen bu maç kısa bir süre içinde oynatılır.” şeklinde konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.