ERZURUM EKONOMİ KONSEYİ KURULUYOR

AK Parti İl başkanı Murat Kılıç, DASİDEF ve ERGİAD yönetim kurulu üyeleri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kılıç, işadamlarının ilde ve bölgede yaşadığı sıkıntıları dinleyerek çözüm önerilerinde bulundu.

27 Mart 2013 Çarşamba 17:57
ERZURUM EKONOMİ KONSEYİ KURULUYOR
DASİDEF Başkanı Osman Dolar, tarım ve hayvancılık konusunda bölgenin dezavantajlarını belirterek bölgedeki iklim şartları ve rakım yüksekliğinin tarım ve hayvancılık konusunda rekabet gücünü olumsuz etkilediğini ve bu konuda verilen teşviklerin bölge için yeniden düzenlenmesini ve bu bölgeye pozitif ayrımcılık istediklerini belirtti. Dolar, DASİDEF olarak Doğu Anadolu Bölgesi Kalkınma Eylem planı hazırladıklarını ve Nisan ayı içerisinde bölgenin ekonomik potansiyelini harekete geçirmek için Çalıştay düzenleyeceklerini ifade etti.

ERGİAD Başkanı Hasan Özdemir ise verilen teşviklerden yararlanılması için mutlaka 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı çalışmalarının biran önce bitirilmesi, ayrıca ikinci Organize Sanayi Bölge projesinin sanayicilerin fikirleri doğrultusunda şekillenmesinin gerektiğini ifade etti. Özdemir, “Madem 2. Organize Sanayi Bölge gecikti bari projesi uzun vadede ihtiyaçları karşılayacak şekilde hazırlansın. Bölgenin kalkınması için kurulan KUDAKA, TKDK ve DAP gibi kurumların daha etkin çalışması için STK’larla ortak çalışmalar sergilemeleri gerekiyor” diye konuştu.

Özdemir Mobilya komitesinin kurmayı hedeflediği Mobilyacılar Sitesi arsasının tahsisi ile ilgili idarecilerden destek istedi.

İş dünyasının ihtiyaçlarını dinleyen Kılıç, problemin temelinde Sivil Toplum Kuruluşları ve Kamu kurumları arasındaki irtibatsızlıktan kaynaklandığını ve bu isteklerin hayata geçmesi için Nisan ayı içerisinde Kamu kurum temsilcileri, STK temsilcileri ve işadamlarından oluşan Erzurum Ekonomi Konseyi kurulacağının müjdesini verdi.

Editör

Son Güncelleme: 27.03.2013 18:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.