Erzurum'da havayoluyla taşınan yolcu sayısı arttı

Erzurum'da yılın 11 ayında havayolunu tercih eden yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 oranında arttı.

admin
admin
09 Aralık 2017 Cumartesi 10:34
Erzurum'da havayoluyla taşınan yolcu sayısı arttı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erzurum Havalimanı'nı kasım ayında kullanan uçak sayısı, geçen yılın aynı ayına göre iç hatlarda yüzde 21 artışla 850, dış hatlarda 27 oldu.

Havalimanında söz konusu ayda iç hat yolcu sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32 artışla 121 bin 258 kişi olurken, taşınan kargo, posta ve bagaj trafiğinde ise yine aynı ayda toplamda yüzde 20 artışla 729 ton yük taşındı.

Bu yılın ocak-kasım döneminde ise Erzurum Havalimanı'nda yolcu sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13, gelen giden uçak sayısı yüzde 8, kargo, posta ve bagaj trafiğinde ise yüzde 2 oranında arttı.

1 milyon 250 bin 595 yolcunun tercih ettiği, 9 bin 133 uçağın iniş kalkış yaptığı havalimanından aynı süreçte 9 bin 204 ton kargo, posta ve bagaj taşındı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumHavalimanı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.