Erzurum'da 592 milyonluk 38 tesis yapılacak

Kentte, baraj, sulama, taşkın koruma, ağaçlandırma ve ormancılık alanında 592 milyon liralık 38 tesis inşa edilecek.

admin
admin
03 Ağustos 2017 Perşembe 22:12
Erzurum'da 592 milyonluk 38 tesis yapılacak

Erzurum'da, baraj, sulama, taşkın koruma, ağaçlandırma ve ormancılık alanında 592 milyon liralık 38 tesis inşa edileceği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Erzurum'da, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce 36, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce de birer tesis inşa edileceği belirtildi.

Toplam 592 milyon liraya mal olacak tesislerin temellerinin, Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun katılımıyla Havuzbaşı Kent Meydanı'ndaki törende atılacağı aktarılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"DSİ tarafından inşa edilecek Köşk Barajı ve Baraj Sulaması, Hınıs Başköy Barajı Sulaması, Karagöbek Barajı Sulaması, Oltu Şendurak Barajı Sulaması, Şenkaya Tütenocak Barajı Sulaması, Şenkaya Sarıyar Barajı Sulaması, Pasinler Taşkaynak Göleti Sulaması, Tortum Pehlivanlı Barajı Sulaması, Tortum Büyükbahçe Göleti, İspir Maden Köprübaşı Barajı Sulaması ile 25 taşkın koruma tesisinin temel atma programı Bakan Eroğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek. Aynı programda OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak bir tesis ile DKMP Genel Müdürlüğünce Nenehatun Tarihi Milli Parkı, Tortum Gölü ve Sarıkamış Allahuekber Dağları Milli Parkı'nda yapılacak işlerin de temeli atılacak."

Açıklamada, program kapsamında Erzurum'da 10 aileye gelir getirici tür sertifikası ve 8 aileye de Orköy sertifikasının Bakan Eroğlu tarafından verileceğine işaret edildi. Zerdali, leylak, ahlat, karaağaç ve sarıçam türlerinden oluşan 3 bin fidanın da ücretsiz dağıtılacağı bildirildi.

Temeli atılacak söz konusu tesisler ile Erzurum'da 229 bin dekar zirai arazinin suya kavuşacağı ve 2 ilçe, 20 yerleşim yeri ve 19 bin 740 dekar zirai arazinin taşkın zararlarından korunacağı vurgulanan açıklama, şunlar kaydedildi:

"Bakan Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 15 Ağustos 2016'da Erzurumlulara verdiği 822 milyon liralık 76 müjdeye ilaveten 61 milyon lira yatırım bedeline sahip 12 müjde daha verecek. Böylece son 2 yılda Erzurumlulara toplam 883 milyon liralık 88 müjde vermiş olacak. Müjdeler arasında baraj sulaması, gölet sulaması, taşkın koruma tesisi, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi verilmesi, Tortum Gölü’ne kuş gözlem kulesi ve yürüyüş iskelesi yapımı ile 3 otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor. "

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumYatırım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.