Enflasyonla mücadeleye TÜMSİAD'dan top yekün destek

TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu, "Topyekun mücadele planının, milletimizle çalışarak başarıya ulaşacağından şüphe duymuyoruz" dedi.

admin
admin
11 Ekim 2018 Perşembe 08:09
Enflasyonla mücadeleye TÜMSİAD'dan top yekün destek

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu, "Topyekun mücadele planının, milletimizle çalışarak başarıya ulaşacağından şüphe duymuyoruz." dedi.

Burucu, yaptığı yazılı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı "Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı"na ilişkin değerlendirmede bulundu.

Enflasyonla topyekun mücadele yolunu desteklediklerini aktaran Burucu, şu ifadeleri kullandı:

"Gıda ürünlerinde hayata geçirilen yüzde 10 indirim, KOSGEB borçlarının ertelenmesi, makine teçhizat yatırımlarına yüzde 25 ilave destek, ihracatı artıracak ürünlere gelen Ar-Ge ve inovasyon destekleri, 1,5 milyar lirayı bulacak yerli yatırım destekleri enflasyonla mücadelemizde en büyük öncüler olacaktır."

Finansman maliyetlerinin düşürülmesi, belgelendirme ve tescil işlemlerinde indirimler ile girdi ve yatırım maliyetlerini düşürerek ithalatı azaltıcı yerli üretimi teşvik etmenin enflasyonla kalıcı mücadelenin temel ayakları olacağına işaret eden Burucu, şu değerlendirmede bulundu:

"Sosyal güvenlik sisteminde sağlanan mali gelişmeler, hem işçi hem de işvereni düşünerek ekonomiyi güçlendirecek reformları hayata geçirmektedir. Yapısal reformlarla çalışma hayatına sağlanacak katma değer enflasyonla mücadelede önemli adımlar olmaktadır. Yakın süreçte atılan adımlarla dengelenme süreci başlayacak ve kurdaki oynaklık ortadan kalkacaktır. Şu an kurdaki dalgalanmanın da azaldığını görüyoruz. Bu dalgalanmaların ortadan kaldırılmasıyla piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşen enflasyon oranlarının da düşeceğini göreceğiz. Topyekun mücadele planının, milletimizle çalışarak başarıya ulaşacağından şüphe duymuyoruz."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.