EKONOMİNİN NABZINI MALİ MÜŞAVİRLER TUTAR!

Erzurum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Oda Başkanı Akgüloğlu 1-7 Mart Muhasebe Haftasını değerlendirdi.

08 Mart 2014 Cumartesi 00:20
EKONOMİNİN NABZINI MALİ MÜŞAVİRLER TUTAR!
Muhasebe haftası dolayısıyla bir basın açıklaması yapan Orhan Akgüloğlu, ekonomik parametrelerin siyasal ve sosyal istikrarla birebir ilintili olduğunun altını çizerek, “Mali Müşavirler olarak, uzun yıllara yayılan istikrar olgusuyla elde ettiğimiz ekonomik kalkınmanın devamı için toplumun her kesiminin özenle hareket etmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

TOPLUMUN HER SORUNUYLA İLGİLİYİZ!

Meslek mensuplarının toplumun nazını tutmada özel bir yeri olduğuna da vurgu yapan Akgüloğlu, “Meslektaşlarımız, tüccarla kurdukları münasebeti sadece o kesim adına yapıyor değil, onların geçindirmekle yükümlü olduğu aile bireylerinden tutun da, ilintili oldukları her toplum kesitiyle de yapıyorlar. Dolayısıyla ülkemizin içinde bulunduğu siyasal, sosyal, kültürel olgularla da, en az ekonomik gelişmeler kadar irtibat halindedirler. Bu açıdan bakıldığında, iller düzeyinde kurulu 77 odamız, sadece mali müşavirlerin değil, toplumun her kesiminin sorunlarıyla ilgilenmekte ve çözüm teklifleri sunmaktadır.” Değerlendirmesinde bulundu.

TURGUT ÖZAL İLE EKREM PAKDEMİRLİ'YE ŞÜKRAN DUYUYORUZ!

Muhasebe haftasının sembolik bir değeri olduğunu, aslında her haftanın meslek mensupları için muhasebe kavramıyla dolu dolu geçtiğinin de altını çizen Akgüloğlu daha sonra şunları söyledi:

“Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın direktifleri, o günün Maliye Bakanı kıymetli insan Ekrem Pakdemirli Beyefendi’nin de özverili gayretleriyle mesleğimiz 25 sene içerisinde çok ciddi merhaleler katetti.

Şu an sosyal statü bakımından toplumda çok saygın bir yer elde eden Mali Müşavirlik mesleğinin içinde bulunduğu bir takım sorunlar elbette bulunuyor ve bunları aşmak için de TÜRMOB öncülüğünde bütün odalarımız ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Muhasebeciler Haftasını mesleğimizi daha güçlü kılmak adına bir fırsat olarak düşünüyor, çeşitli etkinliklerde bulunuyoruz.

Bu cümleden olarak, Erzurum SMMMO olarak biz de, meslekdaşlarımızı ve toplumun diğer katmanlarını bilgilendireci bir takım etkinlikler içinde olduk. Bunların en başında geleni ise, son yıllarda yürürlüğe giren yasaları ayrıntılarıyla izah ederek, herkesin bilgi sahibi olmasını sağlamak geliyor. Yine, İlimizde tertip edilen her tür etkinliğe iştirak edilerek, meslektaşlarımızın düşüncelerini bu platformlarda dile getirme gayretinde olduk. Muhasebe Haftasını bu bakımdan dolu dolu geçirirken, yılın bütün zaman kesitlerini mesleğimizin gelişmesi ve toplumda hak ettiği saygın yeri çok daha yukarılara taşıma çabasıyla geçireceğimizin altını çiziyor, 1 mart 7 mart arasında kutlanan Muhasebe Haftasının meslektaşlarımız başta olmak üzere ülkemiz için hayırlar getirmesini temenni ediyoruz”

Editör

Son Güncelleme: 08.03.2014 00:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.