EKMEĞE GİZLİ ZAM

Geçen yıl 1 lira 40 kuruşa satılan pide fiyatının Ramazan’da 10 kuruş artırılarak 1 lira 50 kuruş yapıldığı açıklamasının ardından, uygulama bayram sonrasında da devam etti.

22 Ağustos 2012 Çarşamba 12:28
EKMEĞE GİZLİ ZAM
Bayramın üçüncü günü ekmek almak için bakkal ve marketlere gidenler, Ramazan öncesinde 50 kuruşa satılan tek ekmeğin ücretinin 75 kuruş olduğunu görünce şaşırdı.
 
UYGULAMA ŞAŞIRTTI
Ramazan öncesinde 50 kuruşa satılan tek ekmek, bir ay boyunca ikili şekilde 500 gram olarak  1,5 liradan satışa sunulmasının ardından bayram sonrasında da pide fiyatına raflara konuldu. Fırıncıların rekabet sebebiyle 50 kuruşa satılan ekmeğin biranda yüzde 50’ye tekabül eden 25 kuruş zamla 75 kuruştan satılması vatandaşlar tarafından ‘çaktırmadan zam’ olarak nitelendirildi.
 
BAYRAMDA EKMEK ÇIKMADI
Erzurum, her bayram olduğu gibi bu bayramda ekmeksiz kaldı. Arefe günü yüksek miktarda üretim yapılarak, bayramda bayat ekmek yenilen kent merkezinde ilk iki gün ekmek çıkarılmadı. Üçüncü gün az miktarda çıkarılan ekmek ise kısa sürede tükendi. Bayramda ekmek çıkarılmamasını eleştiren vatandaşlar, buna son verilmesini istedi.
 
FIRINCILARDAN SAVUNMA
Fırıncılar Odası Başkanı Remzi Keteci, Ramazan öncesinde yaptığı açıklama ile fırıncılar arasında yaşanan rekabetin esnafı mağdur ettiğini belirterek, rekabet yapan fırıncıya oda olarak tazminat davası açacaklarını belirtmişti. Keteci, fırıncı esnafın bu sebiple borçlu durumda olduğunu ifade etmişti.

Editör

Son Güncelleme: 22.08.2012 13:23
Anahtar Kelimeler:
EKMEĞE GİZLİ ZAM
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.